Στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη ο “Πήγασος”

 

Στα χέρια του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη φαίνεται να πέρασε ο εκδοτικός όμιλος «Πήγασος», σύμφωνα με πληροφορίες.

 

Η οικογένεια Μπόμπολα, ο Ιβάν Σαββίδης και οι τράπεζες τελικά κατάφεραν να συμφωνήσουν σε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης της υπερχρεωμένης «Πήγασος».

 

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για τρία σκέλη της συμφωνίας που περιλαμβάνουν σημαντική αύξηση κεφαλαίου της εταιρίας Πήγασος μόνο με τη συμμετοχή της πλευράς Σαββίδη και με συνακόλουθη συρρίκνωση της συμμετοχής της οικογένειας Μπόμπολα, αναδιάρθρωση της επιχείρησης με βάση το άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα και ρύθμιση των δανειακών υποχρεώσεων της Πήγασος προς τις τράπεζες.

 

Η Πήγασος χρωστάει περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες. Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητείται και το ενδεχόμενο «κουρέματος» τμήματος των δανείων του Πήγασου.

 

Σημειώνεται ότι στον Πήγασο ανήκει σημαντικό τμήμα των μετοχών της Τηλέτυπος ΑΕ ιδιοκτήτριας εταιρίας του τηλεοπτικού σταθμού MEGA και το 50% της εταιρείας διανομής τύπου «Άργος». Οπότε, ο Ιβάν Σαββίδης αναμένεται να αποκτήσει και τον έλεγχο του τηλεοπτικού σταθμού, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια