«Εργατική Πρωτομαγιά» (!) στην Καραθώνα με σουβλάκια, λουκάνικα, κρασί (κόστους 13.200 ευρώ)

 

Η εισήγηση του συνδικαλιστή αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Ραφαήλ Μπαρού (η οποία αναγνώστηκε από τον δήμαρχο Δ. Κωστούρο) για την Εργατική Πρωτομαγιά, τα εργασιακά δικαιώματα, το «Κράτος Πρόνοιας» που μεταλάσσεται σε «Κράτος Φιλανθρωπίας» συγκίνησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων το οποίο ψήφισε να δοθούν 13.220 ευρώ για σουβλάκια, λουκάνικα, κρασί στην εκδήλωση που θα γίνει την Πρωτομαγιά.

 

Όλοι θυμήθηκαν το σλόγκαν του Εργατικού Κέντρου και του Ρ. Μπαρού τις Πρωτομαγιές της δεκαετίας του ’90, με τα ψητά αρνιά: «Η φτώχεια θέλει καλοπέραση…».

 

Τα 13.220 ευρώ που θα δώσει ο Δήμος για το μεγάλο γλέντι κατανέμονται ως εξής:

ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ 1.426 €
ΑΓΟΡΑ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΟΟΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚ∆ΗΛΩΣΗΣ 394 €
ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ CARE =FULL 627 €
ΑΓΟΡΑ ΨΩΜΙΟΥ 192 €
ΑΓΟΡΑ ΛΟΥΛΟΥ∆ΙΩΝ 372 €
ΑΓΟΡΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΟΥΒΛΑΚΙΩΝ 6.921 €
ΗΧΗΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ 992 €
ΑΓΟΡΑ ΚΑΡΒΟΥΝΩΝ (ΜΠΡΙΚΕΤΑ) 560 €
ΑΓΟΡΑ ΚΡΑΣΙΟΥ 892 €
ΑΓΟΡΑ ΠΑΓΟΥ 45 €
ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ 496 €
∆ΙΑΦΟΡΑ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ ΜΙΚΡΟΕΞΟ∆Α 150 €
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΩΝ 150 €

 

Η εισήγηση του αντιδημάρχου Ραφαήλ Μπαρού για την πίστωση του ποσού των 13.220 ευρώ είναι η ακόλουθη:

 

Η Πρωτοµαγιά είναι η παγκόσµια ηµέρα µνήµης και τιµής για τους πολύχρονους αγώνες και τους αµέτρητους αγωνιστές του Εργατικού Κινήµατος, µια ηµέρα «ορόσηµο» για τον κόσµο της µισθωτής εργασίας που υπενθυµίζει µε εµφατικό τρόπο πως όλα κατακτήθηκαν και τίποτα δεν µας χαρίστηκε.

 

Τα τελευταία 6 χρόνια στην Ελλάδα των Μνηµονίων το «διακύβευµα» της του Μάη µοιάζει περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ. Με όχηµα τη «συνταγή» ακραίας λιτότητας και εσωτερικής υποτίµησης, και πρόσχηµα τα εκβιαστικά διλήµµατα για τη χρηµατοδότηση της Ελληνικής οικονοµίας, δροµολογούνται µια σειρά ανάλγητων και αυταρχικών παρεµβάσεων.

Θεµελιώδη εργασιακά δικαιώµατα ισοπεδώνονται κατά παράβαση ∆ιεθνών και Ευρωπαϊκών Συνθηκών, οι Ελεύθερες Συλλογικές ∆ιαπραγµατεύσεις καταστρατηγούνται στην πράξη κατά παρέκκλιση του Ευρωπαϊκού κεκτηµένου.

 

Οι ευέλικτες µορφές απασχόλησης επεκτείνονται άναρχα και αποτελούν πλέον το κυρίαρχο εργασιακό πρότυπο. Το Κράτος Πρόνοιας µεταλλάσσεται σε «Κράτος Φιλανθρωπίας», ο δηµόσιος χαρακτήρας του Ασφαλιστικού Συστήµατος υπονοµεύεται ευθέως και οι συντάξεις γίνονται «φιλοδωρήµατα ανέχειας» µε τις περικοπές στο Εθνικό Σύστηµα Υγείας να συνιστούν παραβιάσεις του Χάρτη Θεµελιωδών ∆ικαιωµάτων του Ανθρώπου.

 

Οι εισοδηµατικές, κοινωνικές και εκπαιδευτικές ανισότητες διευρύνονται, η φτώχεια απλώνεται πάνω από κάθε ελληνικό σπίτι µε τους άστεγους να πολλαπλασιάζονται και τα συσσίτια να γεµίζουν από νοικοκυραίους του χθες. Ως εδώ!!!

 

Ο ∆ήµος µας, ο ∆ήµος Ναυπλιέων δεν θα µπορούσε να µείνει ασυγκίνητος µπροστά στην ολοένα και χειρότερη διαµορφούµενη πραγµατικότητα στην κοινωνία για αυτό καλεί µε δηµόσιες ανακοινώσεις όλους τους δηµότες και όχι µόνο να έλθουν στην ΚΑΡΑΘΩΝΑ και µε την συµµετοχή µας να διατρανώσουµε την αντίθεση µας σ’ αυτά τα οποία συµβαίνουν γύρω µας και µε την βοήθεια του ∆ήµου µας να περάσουµε ευχάριστα την Πρωτοµαγιά 2017 µε µουσική, χορό, ποτό και φαγητό.

 

 

19 σχόλια

 1. ΟΤΑΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ 394 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΝ? ΟΤΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΚΑΙ ΦΑΝΕ ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ?

 2. Δηλαδή μόνο η παράταξη του Κωστούρου το υποστήριξε;όλοι οι άλλοι ήταν αντίθετοι;Γιατί αν δεν ήταν..”κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας”… (Αμλετ,Σαίξπηρ)

 3. Πρώτη Μαΐου στη Καραθώνα
  τσικνίζει η φτώχια κι η ανέχεια του λαού
  χυδαίες φάτσες , κοιλιές γεμάτες
  ο Κωστούρος , ο Ραφαήλ ο Μπαρού
  .
  Μέσα στην τσίκνα μέσα στο πλήθος
  τρέχω στην άμμο ψάχνω στο πληθος
  που είν’ το ύψος μας σε τέτοιες τακτικές;
  .
  Πες μου Κωστούρο μήπως θυμάσαι
  πόσοι δεν έχουν ουτε κάν τα βασικά
  τόσα ευρώ και συ συγκρίνεις
  τα γιοτ με την Εργατική Πρωτομαγιά

 4. Διαβασμένος ο Ραφαήλ.
  Μιλα με την ορολογια του Οργουελ στο 1984.
  Αμα είσαι διαβασμένος
  βαπτίζεις τις καταστάσεις όπως θες.
  Ξεφτίλες που ούτε μια ώρα δουλειάς δεν έχετε.

 5. Καλη διατρανωση συντροφοι.Θελω να ρωτησω,το σουβλακι θα ειναι απο χοιρινο η απο κοτοπουλο?Γιατι αν ειναι απο χοιρινο φοβαμαι μηπως βαρυνω και δεν διατρανωσω δυναμικα.

 6. Όργανα δεν θα φέρουν? Στα μουγγά θα τη βγάλουμε? Θέλουμε κι εμείς Σαλέα. Περιμένουμε τις επόμενες μέρες από το ΔΟΠΠΑΤ να μεριμνήσει και για τους καλλιτέχνες. Κι ας φτάσει ο λογαριασμός το 20χίλιαρο

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια