Η παρουσίαση του μυθιστορήματος του Γιώργου Ρούβαλη «Congo Cha Cha»

 

Οι εκδόσεις «Απόπειρα» παρουσίασαν στο βιβλιοπωλείο «Επί λέξει» (Ακαδημίας 32, Αθήνα) την Παρασκευή 21 Απριλίου, το μυθιστόρημα «Congo Cha Cha» του Ναυπλιώτη συγγραφέα Γιώργου Ρούβαλη.

 

Για το βιβλίο μίλησαν ο πρέσβης ε.τ. Γεώργιος Σέκερης, πρώτος πρόξενος της Ελλάδας στο Κονγκό, ο καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Αθηνών Μάνος Στεφανίδης, η ιστορικός τέχνης Άρτεμις Παπαθεοδώρου, ο τέως διδάσκων στο Πανεπιστήμιο του Κονγκό Ζαν – Πιερ Κάντα και ο ίδιος ο συγγραφέας.

 

Μετά το τέλος της παρουσίασης ακολούθησε μουσική εκδήλωση από συγκρότημα του Κονγκό.

 

Το μυθιστόρημα «Congo Cha Cha» συντίθεται από δύο μέρη: από τη μια, τα γράμματα στην οικογένειά του στην Ελλάδα που έστελνε ένας Έλληνας μετανάστης στο Κογκό τη δεκαετία του ’60 λίγο μετά την Ανεξαρτησία της χώρας και, από την άλλη, με αφορμή τη μεταπτυχιακή διατριβή μιας φοιτήτριας, μια σειρά από κεφάλαια όπου εκτίθεται η ιστορία του Βελγικού Κογκό, της αποικιοκρατίας, της Ανεξαρτησίας, του ρόλου του Λουμούμπα, του Τσε Γκεβάρα, των Σοβιετικών και των Αμερικανών, καθώς και στοιχείων που συνθέτουν την ιδιοσυγκρασία της χώρας και των κατοίκων, όπως η ζωή των Ελλήνων εκεί, η κογκολέζικη μουσική, ο ρόλος της βελγικής διοίκησης ή του στρατού.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια