Η ετήσια εορτή του “Δαναού”

 

Την Τετάρτη 3 Μαϊου, εορτή του Αγίου Πέτρου Επισκόπου και Πολιούχου Αργους του Θαυματουργού, και Προστάτη του «Δαναού», ο Σύλλογος Αργείων « Ο Δαναός» θα τελέσει την ετήσια εορτή του.

 

Την ημέρα της Εορτής και ώρα 11.15 πμ ο Σύλλογος θα υποδεχθεί, φιλοφρόνως, στο μέγαρό του Αρχές, Συλλόγους, Σωματεία και λοιπούς συνεορταστές, με ειδικό εορταστικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει:

 

– «Χριστός Ανέστη» και Απολυτίκιο Αγίου Πέτρου.
– Προσφώνηση του Προέδρου του Συλλόγου Αργείων «Ο ΔΑΝΑΟΣ» κ. Δημ. Παπανικολάου.
– Ευχές Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ.κ. Νεκταρίου.
– Απονομή τιμητικών διακρίσεων.
– Χαιρετισμός από τον Εκπρόσωπο του Συλλόγου των εν Αθήναις και Πειραιεί Αργείων «Ο Ατρεύς» και βράβευση επιτυχόντων μαθητών στα Α.Ε.Ι.
– Απονομή βραβείων σε αριστούχους αποφοίτους Δημοσίων Γενικών Λυκείων ΄Αργους σχολικού έτους 2015-2016 από τον Σύλλογο Αργείων «Ο ΔΑΝΑΟΣ».

 

Τον Πανηγυρικό της εορτής θα εκφωνήσει ο κ. Απόστολος Νικολαϊδης, Καθηγητής Πανεπιστημίου
Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών. Θέμα: «Η προσωπογραφία ενός Αγίου».

 

Ο Σύλλογος Αργείων «Ο ΔΑΝΑΟΣ», αποφάσισε να ανακηρύξει επίτιμα μέλη του:

1.Την κ. Αγγελική Σχοινοχωρίτου, Επίτιμη Πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων Παράρτημα ΄Αργους, για την πολυετή της δράση για την προβολή της τοπικής, αλλά και γενικά της ελληνικής παράδοσης, με την ιδιαίτερα σημαντική παρουσία και διαδρομή της ως Προέδρου στο Λύκειο Ελληνίδων ΄Αργους,

2. Την κ. Μαίρη Χιωτακάκου, Επίτιμη Πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων Παράρτημα ΄Αργους, για την πολυετή της δράση για την προβολή της τοπικής, αλλά και γενικά της ελληνικής παράδοσης, με την ιδιαίτερα σημαντική παρουσία και διαδρομή της ως Προέδρου στο Λύκειο Ελληνίδων ΄Αργους,

 

Απαγγελία της «Ωδής εις τον Σύλλογον Δαναόν», από τον ηθοποιό Νίκο Κλησιάρη.
(Ποίηση: Δ. Βαρδουνιώτου (1896), Μελοποίηση: Δ.Τσαπραλή (1959).

Απαγγελία της ωδής «΄Αργος εσύ»,  από τον ηθοποιό Νίκο Κλησιάρη.
(Ποίηση: Κων/νου Γιαννόπουλου, Μελοποίηση: Εμμανουήλ Διαμαντή).

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια