Κοινωνία

“Yacht Show” στο Ναύπλιο: Ο Περικλής Μπελίτσος του 3SIXTY στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού των Chef

 

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα του Μεσογειακού “Yacht Show” στο Ναύπλιο, θα είναι ο διάσημος διαγωνισμός των Chef, στον οποίο η εμπειρία και η ικανότητα μερικών από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας δοκιμάζονται από μια ομάδα κριτών με υψηλές προδιαγραφές και διεθνή αναγνώριση.

 

Μια επική μάχη αναμένεται μεταξύ των διαγωνιζομένων, στην οποία τα πιάτα έχουν εμπνευστεί από παραδοσιακές Μεσογειακές γεύσεις και αρώματα κι έχουν μετουσιωθεί σε πραγματικό έργο τέχνης. Ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί έναν πολύ όμορφο τρόπο διαφήμισης της γαστρονομικής μοναδικότητας της Ελληνικής κουζίνας, της προσφοράς της στην παγκόσμια κουζίνα, καθώς και του υψηλού επιπέδου ταλέντου που βρίσκεται στις κουζίνες των έξοχα επανδρωμένων yacht των Ελληνικών θαλασσών.

 

Φέτος ο διαγωνισμός υπόσχεται να είναι πιο καυτός από ποτέ, με το πάθος για ευρηματικότητα να προκαλεί έναν ευχάριστο πονοκέφαλο για την πενταμελή κριτική επιτροπή, με επικεφαλής τους μέντορες της γαστρονομίας Έκτορα Μποτρίνι και Λευτέρη Λαζάρου. Η αποστολή τους να ονομάσουν τους νικητές σε κάθε κατηγορία αναμένεται δύσκολη καθώς το επίπεδο ταλέντου αυξάνεται χρόνο με το χρόνο. Για άλλη μια φορά στους σπόνσορες, το Domaine Skouras ένας από τους καλύτερους παραγωγούς Ελληνικών κρασιών, θα υποστηρίξει τη συναρπαστική αυτή πρόκληση των Chef, γεγονός που μας ευχαριστεί πολύ και για το οποίο είμαστε ευγνώμονες.

 

Επίσης μαζί μας αυτό το χρόνο, στη λίστα στων χορηγών προστίθεται το βραβευμένο εστιατόριο 3SIXTY Grill Dining | Wine Bar.

 

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού: «Ωμοφαγικά πιάτα με βάση Ελληνικά προϊόντα».

 

Σύμφωνα με το θέμα του διαγωνισμού, οι Chef πρέπει να δημιουργήσουν πιάτα με ωμό φαγητό χρησιμοποιώντας μόνο Ελληνικά προϊόντα. Τα πιάτα δεν πρέπει να μαγειρευτούν σε θερμοκρασία άνω των 45-47 C°, ενώ κατά τη διάρκεια προετοιμασίας τους οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν την επιλογή να χρησιμοποιήσουν αφυγραντήρα τροφίμων. Τα πιάτα δεν χρειάζεται να σερβίρονται απαραιτήτως κρύα αφού μπορούν να ζεσταθούν σε μπεν-μαρί.

 

Θαλασσινά και κρέας όπως το σούσι ή το ταρτάρ μπορούν να πάρουν μέρος στις γαστρονομικές δημιουργίες, ενώ ο πλούτος της Ελληνικής παράδοσης και κουζίνας στα αλατισμένα και αποξηραμένα συστατικά μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης στη δημιουργία των πιάτων.

 

Το ωμό φαγητό αποτελεί μια κυρίαρχη τάση στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη έχοντας ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια, και φαίνεται να εμφανίζεται και στις δίαιτες του μέλλοντος, ενώ παράλληλα η Ελληνική παραγωγή και κουζίνα ανθίζουν και αναγνωρίζονται παγκοσμίως. Ο συνδυασμός των δύο σε ένα πιάτο σίγουρα θα παράγει εξαιρετικές δημιουργίες.

 

Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από 5 κριτές, ανάμεσα στους οποίους οι βραβευμένοι με Michelin Star Ettore Botrini και Lefteris Lazarou και ο συνιδιοκτήτης του 3SIXTY Περικλής Μπελίτσος.

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

4 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν – Κάποια γεγονότα σαν σήμερα

4 Μαΐου: γεγονότα σαν σήμερα Εικόνες: H Γ΄Σύνοδος στο Τολέδο όπου εισάγεται στο Σύμβολο της…

49 λεπτά πριν

ΕΑΑΣ Ναυπλίου: Συλλυπητήρια για το θάνατο του αντιστράτηγου ε.α. Ανάργυρου Αντωνόπουλου

Ανακοίνωση του παραρτήματος Ναυπλίου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) Τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου…

4 ώρες πριν

Εναλλακτική μαγειρίτσα με μοσχάρι (βίντεο)

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοιμάζει και μας προτείνει μαγειρίτσα με μοσχάρι. Υλικά: 1 κιλό μοσχάρι σπάλα…

4 ώρες πριν

Από την Αργολίδα ο νικητής των 100.000 ευρώ στο “Σκρατς”

Από την Αργολίδα ο νικητής των 100.000 ευρώ στο "Σκρατς" Κέρδη άνω των 2,3 εκατ.…

5 ώρες πριν

Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου: Πριν ρίξεις φέτος βαρελότα στην Ανάσταση θυμήσου ότι…

Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου για βαρελότα στην Ανάσταση Ανακοίνωση από τη Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου Πριν ρίξεις…

7 ώρες πριν

“Η δική του Ανάσταση!” – Ανακοίνωση από τη Λέσχη Φίλων Παναργειακού “Green Wolves”

Ανακοίνωση από τη Λέσχη Φίλων Παναργειακού "Green Wolves" Η πόλη και η ευρύτερη περιοχή της…

7 ώρες πριν