“Yacht Show” στο Ναύπλιο: Ο Περικλής Μπελίτσος του 3SIXTY στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού των Chef

 

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα του Μεσογειακού “Yacht Show” στο Ναύπλιο, θα είναι ο διάσημος διαγωνισμός των Chef, στον οποίο η εμπειρία και η ικανότητα μερικών από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας δοκιμάζονται από μια ομάδα κριτών με υψηλές προδιαγραφές και διεθνή αναγνώριση.

 

Μια επική μάχη αναμένεται μεταξύ των διαγωνιζομένων, στην οποία τα πιάτα έχουν εμπνευστεί από παραδοσιακές Μεσογειακές γεύσεις και αρώματα κι έχουν μετουσιωθεί σε πραγματικό έργο τέχνης. Ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί έναν πολύ όμορφο τρόπο διαφήμισης της γαστρονομικής μοναδικότητας της Ελληνικής κουζίνας, της προσφοράς της στην παγκόσμια κουζίνα, καθώς και του υψηλού επιπέδου ταλέντου που βρίσκεται στις κουζίνες των έξοχα επανδρωμένων yacht των Ελληνικών θαλασσών.

 

Φέτος ο διαγωνισμός υπόσχεται να είναι πιο καυτός από ποτέ, με το πάθος για ευρηματικότητα να προκαλεί έναν ευχάριστο πονοκέφαλο για την πενταμελή κριτική επιτροπή, με επικεφαλής τους μέντορες της γαστρονομίας Έκτορα Μποτρίνι και Λευτέρη Λαζάρου. Η αποστολή τους να ονομάσουν τους νικητές σε κάθε κατηγορία αναμένεται δύσκολη καθώς το επίπεδο ταλέντου αυξάνεται χρόνο με το χρόνο. Για άλλη μια φορά στους σπόνσορες, το Domaine Skouras ένας από τους καλύτερους παραγωγούς Ελληνικών κρασιών, θα υποστηρίξει τη συναρπαστική αυτή πρόκληση των Chef, γεγονός που μας ευχαριστεί πολύ και για το οποίο είμαστε ευγνώμονες.

 

Επίσης μαζί μας αυτό το χρόνο, στη λίστα στων χορηγών προστίθεται το βραβευμένο εστιατόριο 3SIXTY Grill Dining | Wine Bar.

 

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού: «Ωμοφαγικά πιάτα με βάση Ελληνικά προϊόντα».

 

Σύμφωνα με το θέμα του διαγωνισμού, οι Chef πρέπει να δημιουργήσουν πιάτα με ωμό φαγητό χρησιμοποιώντας μόνο Ελληνικά προϊόντα. Τα πιάτα δεν πρέπει να μαγειρευτούν σε θερμοκρασία άνω των 45-47 C°, ενώ κατά τη διάρκεια προετοιμασίας τους οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν την επιλογή να χρησιμοποιήσουν αφυγραντήρα τροφίμων. Τα πιάτα δεν χρειάζεται να σερβίρονται απαραιτήτως κρύα αφού μπορούν να ζεσταθούν σε μπεν-μαρί.

 

Θαλασσινά και κρέας όπως το σούσι ή το ταρτάρ μπορούν να πάρουν μέρος στις γαστρονομικές δημιουργίες, ενώ ο πλούτος της Ελληνικής παράδοσης και κουζίνας στα αλατισμένα και αποξηραμένα συστατικά μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης στη δημιουργία των πιάτων.

 

Το ωμό φαγητό αποτελεί μια κυρίαρχη τάση στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη έχοντας ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια, και φαίνεται να εμφανίζεται και στις δίαιτες του μέλλοντος, ενώ παράλληλα η Ελληνική παραγωγή και κουζίνα ανθίζουν και αναγνωρίζονται παγκοσμίως. Ο συνδυασμός των δύο σε ένα πιάτο σίγουρα θα παράγει εξαιρετικές δημιουργίες.

 

Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από 5 κριτές, ανάμεσα στους οποίους οι βραβευμένοι με Michelin Star Ettore Botrini και Lefteris Lazarou και ο συνιδιοκτήτης του 3SIXTY Περικλής Μπελίτσος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διαβάστε ακόμη

Ενημέρωση για το ωράριο φορτοεκφόρτωσης στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου

Ενημέρωση για το ωράριο φορτοεκφόρτωσης στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου Ο Δήμος Ναυπλιέων σε μια προσπάθεια τήρησης της ομαλής λειτουργίας του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης στους δρόμους...

 Μαρίνα Ναυπλίου: Mια πόλη που δεν μαθαίνει από τα λάθη της (του Μπάμπη Αντωνιάδη)

Μαρίνα Ναυπλίου: Mια πόλη που δεν μαθαίνει από τα λάθη της (γράφει ο Μπάμπης Αντωνιάδης) Το Ναύπλιο αποδεικνύεται ότι είναι μια πόλη που δεν μαθαίνει...

Με επιτυχία η δράση στο Άργος για γνωριμία με τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

Με επιτυχία η δράση στο Άργος για γνωριμία με τη γυναικεία επιχειρηματικότητα Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση “Walk With Us! – Περπάτησε μαζί μας”, που...

Ενημέρωση για το ωράριο φορτοεκφόρτωσης στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου

Ενημέρωση για το ωράριο φορτοεκφόρτωσης στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου Ο Δήμος Ναυπλιέων σε μια προσπάθεια τήρησης της ομαλής λειτουργίας του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης στους δρόμους...

 Μαρίνα Ναυπλίου: Mια πόλη που δεν μαθαίνει από τα λάθη της (του Μπάμπη Αντωνιάδη)

Μαρίνα Ναυπλίου: Mια πόλη που δεν μαθαίνει από τα λάθη της (γράφει ο Μπάμπης Αντωνιάδης) Το Ναύπλιο αποδεικνύεται ότι είναι μια πόλη που δεν μαθαίνει...

Με επιτυχία η δράση στο Άργος για γνωριμία με τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

Με επιτυχία η δράση στο Άργος για γνωριμία με τη γυναικεία επιχειρηματικότητα Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση “Walk With Us! – Περπάτησε μαζί μας”, που...

Τα αποτελέσματα του 23ου Δρόμου Αργολικού Κόλπου

Τα αποτελέσματα του 23ου Δρόμου Αργολικού Κόλπου Παρά τη βροχή 733 δρομείς και 21 περιπατητές συμμετείχαν την Κυριακή 16/2 στον 23ο Δρόμο Αργολικού Κόλπου «Παναγιώτης...

Τα αποτελέσματα του 23ου Δρόμου Αργολικού Κόλπου

Τα αποτελέσματα του 23ου Δρόμου Αργολικού Κόλπου Παρά τη βροχή 733 δρομείς και 21 περιπατητές συμμετείχαν την Κυριακή 16/2 στον 23ο Δρόμο Αργολικού Κόλπου «Παναγιώτης...

Προτάσεις χρηματοδότησης για 5 έργα αγροτικής οδοποιίας 2.600.000€ υπέβαλε ο Δήμος Άργους-Μυκηνών

Προτάσεις για 5 έργα αγροτικής οδοποιίας 2.600.000€ στο Δήμο Άργους-Μυκηνών Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών υπέβαλε πέντε προτάσεις χρηματοδότησης για έργα αναβάθμισης της αγροτικής οδοποιίας, συνολικού προϋπολογισμού...

Χαλάζι έπεσε στη Νέα Κίο

Χαλάζι έπεσε στη Νέα Κίο Αργολίδας Χαλαζόπτωση υπήρξε στη Νέα Κίο το βράδυ της Κυριακής 16/2. Δεν αποκλείεται να έπεσε χαλάζι και σε άλλες περιοχές...