Επίσκεψη του 1ου Γενικού Λυκείου Άργους στο Βυζαντινό Μουσείο της πόλης

 

Την Τετάρτη 5 Απριλίου οι καθηγητές και οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Άργους επισκέφθηκαν, σε προγραμματισμένη επίσκεψη στα πλαίσια σχολικού περιπάτου, το Βυζαντινό Μουσείο της πόλης μας.

 

Όπως αναφέρουν οι καθηγητές του 1ου ΓΕΛ Άργους:

 

Αισθανόμαστε, λοιπόν, υποχρεωμένοι να δηλώσουμε την ευχάριστη αίσθηση για όλους μας από αυτά που είδαμε αλλά και από την αντιμετώπιση που είχαμε από τους εργαζόμενους στο Μουσείο.

 

Ο χώρος στον οποίο στεγάζεται το Βυζαντινό Μουσείο, οι παλιοί στρατώνες της πόλης, είναι άρτια διαμορφωμένος, με άψογη αισθητική, σύγχρονη και λειτουργική δομή. Οι παρεμβάσεις στον εξωτερικό και εσωτερικό χώρο των στρατώνων τον μετέτρεψαν από “δυνάμει” σε “ενεργεία” στολίδι της πόλης.

 

Δηλώνουμε όμως ακόμη περισσότερο εντυπωσιασμένοι από τα εκθέματα του Μουσείου. Ο πλούτος της ευρύτερης περιοχής σε μνημεία από τα Βυζαντινά χρόνια αναδεικνύεται εκπληκτικά. Εκτεθειμένα τα ευρήματα σε αίθουσες ανά χρονικές περιόδους και θέμα, βοηθούν τον επισκέπτη να περιδιαβεί το Βυζαντινό κόσμο και τους μαθητές να συλλάβουν την αξία του βυζαντινού πολιτισμού αισθητοποιώντας τις θεωρητικές γνώσεις που έχουν ήδη αποκτήσει από τα μαθήματα στην τάξη.

 

Αισθανόμαστε μεγάλο το χρέος να ευχαριστήσουμε τους εργαζόμενους στο νέο Μουσείο. Με την ευγένεια τους, την προθυμία τους και τις ομολογουμένως πλούσιες γνώσεις τους μας βοήθησαν να φύγουμε πλήρεις σε γνώσεις και απολύτως ικανοποιημένοι από την ξενάγηση.

 

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια