Εκδήλωση με τον Βασίλη Βασιλικό στο Ναύπλιο, με αφορμή τα 50 χρόνια του “Ζ”

 

Συνάντηση με το συγγραφέα Βασίλη Βασιλικό διοργανώνεται την Παρασκευή 21 Απριλίου στις 8 μ.μ. στο “Φουγάρο”, στο Ναύπλιο με αφορμή την επανέκδοση του θρυλικού «Ζ» 50 χρόνια μετά την πρώτη έκδοση.

 

Ο Βασίλης Βασιλικός θα συνομιλήσει με τον Γιάννη Στάμο, υπεύθυνο της βιβλιοθήκης “Ανθός” του Φουγάρου, και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

 

Το μυθιστόρημα-ντοκουμέντο για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη (1963), ένα βιβλίο-σύμβολο, ένα μυθιστόρημα-σταθμός στην ελληνική λογοτεχνία. Γραμμένο σχεδόν παράλληλα με την εξέλιξη των γεγονότων και της δίκης που συντάραξε την Ελλάδα, το Ζ εκδόθηκε για πρώτη φορά στα μέσα της ταραγμένης δεκαετίας του 1960. “Λογοτεχνικό ρεπορτάζ” ή “φανταστικό ντοκιμαντέρ ενός εγκλήματος”, κατά τον ίδιο τον Βασίλη Βασιλικό, κινείται στα όρια μεταξύ λογοτεχνίας και δημοσιογραφίας, με τον συγγραφέα να ενορχηστρώνει το δημοσιογραφικό και το προανακριτικό υλικό της υπόθεσης Λαμπράκη.

 

Το Ζ, ακόμη σήμερα, συνεχίζει να προκαλεί τεράστιο ενδιαφέρον, γιατί παραμένει ανοικτό και διαθέσιμο σε νέες ερμηνείες και σηματοδοτήσεις.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια