Διάκριση μαθήτριας του 3ου Γυμνασίου Άργους σε διαγωνισμό ποίησης, σε εθνικό επίπεδο

326 Likes
392 Shares
1 Comments

Στα πλαίσια του μαθήματος των Γαλλικών, ακολουθώντας την προτροπή της συμβούλου ΠΕ05, κ. Αναστασίας Βουτυρά, αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στο διαγωνισμό ποίησης 2017 του Πανελλήνιου Συνδέσμου καθηγητών γαλλικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, APLF. Έτσι, ασχοληθήκαμε με την δημιουργία haikus.

 

Η ποιητική αυτή φόρμα, ιαπωνικής προέλευσης, γοήτευσε τα παιδιά, τα οποία αρχικά, για να εξοικειωθούν με το είδος και τους κανόνες του ,συνέθεσαν χαικου στα ελληνικά και εν συνεχεία στα γαλλικά. Με απόλυτο σεβασμό τόσο στα δομικά στοιχεία, όσο και στα εννοιολογικά και υφολογικά χαρακτηριστικά!

 

Το αποτέλεσμα ήταν απόλυτα ικανοποιητικό. Όλα τα παιδιά, ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας.Μετά από απόφαση της κριτικής επιτροπής του Συλλόγου APLF, το ποίημα της ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΝΤΟΥΛΙΑ, του Δημήτρη και της Νατάσας, μαθήτριας της Α’ τάξης του 3ου Γυμνασίου Άργους, επελέγη μεταξύ των γυμνασίων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, ως αυτό που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον ίδιο διαγωνισμό, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, πλέον(CEO-FIPF Επιτροπή Δυτικής Ευρώπης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καθηγητών Γαλλικής).

 

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, και ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ στην Πηνελόπη!

 

Η υπεύθυνη καθηγήτρια Γαλλικών: ΒΙΚΥ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ

Η διευθύντριατου 3ουΓυμνασίουΆργους: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΠΑΡΑΤΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

error: Περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.