Η επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου στην Αργολίδα

 

Ολοήμερη επίσκεψη στην Αργολίδα πραγματοποίησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, έπειτα από πρόσκληση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ. Τον κ. Αποστόλου συνόδευαν στην περιοδεία του ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας και μέλη της Ν.Ε. του κόμματος. .

 

«Οφείλουμε να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της υπαίθρου και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται του Υπουργείο και η κυβέρνηση γενικότερα» τόνισε από το Άργος ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και συμπλήρωσε με έμφαση ότι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας θα κερδηθεί στην ύπαιθρο.

 

Ο κ. Αποστόλου ολοκληρώνοντας την ολοήμερη περιοδεία του στην Αργολίδα, συνοδευόμενος πάντα από τον βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Γκιόλα, παραχώρησε συνέντευξη τύπου, στο Εργατικό κέντρο Άργους στη διάρκεια της οποίας επισήμανε τον ουσιαστικό διάλογο που είχε με αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού.

 

«Στόχος αυτής της περιοδείας ήταν να ακούσουμε τους παραγωγούς, να αφουγκραστούμε τις ανησυχίες και τα προβλήματα τους και να μεταφέρουμε τη βούληση του Υπουργείου για λύσεις», είπε ο Υπουργός.
Αναφερόμενος στο μείζον θέμα του Αναβάλου ο κ. Αποστόλου επανέλαβε -όπως είχε κάνει σε Λυγουριό και Ερμιόνη- ότι έχει δρομολογηθεί η επέκταση προς Επίδαυρο , είναι έτοιμη η μελέτη του τμήματος προς Ερμιονίδα για ένταξη στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης ενώ υπάρχει ο σχεδιασμός και για τμήματα που υπολείπονται.

 

Όπως τόνισε ο Υπουργός κ. Αποστόλου μέσα από το Πρόγραμμα α Αγροτικής Ανάπτυξης εντάσσονται σε συγκεκριμένα μέτρα, διάφορες δράσεις με τελικό στόχο την βελτίωση του αγροτικού εισοδήματος. Επίσης πρόσθεσε ότι υπάρχει ειδική μέριμνα για νέους αγρότες , μέσα από σχέδια βελτίωσης, έτσι ώστε να έχουν κίνητρα να παραμείνουν στον τόπο τους.

 

Μετά τη συνέντευξη τύπου ακολούθησε ομιλία του Υπουργού με θέμα “Αγροτική Παραγωγή και Ανάπτυξη”.

 

Ανάμεσα στους παραβρισκόμενους ήταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άργους Φώτης Κολεβέντης, ο πρόεδρος του ο Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας Παναγιώτης Πεβερέτος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Γαβρήλος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Άργους Δημήτρης Νικητόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ και δημοτκή σύμβουλος της πλειοψηφίας Κατερίνα Μπόμπου.

Επίσκεψη στις “Εσπερίδες

 

“Νωρίτερα ο κ. Αποστόλου είχε επισκεφτεί το εργοστάσιο “Εσπερίδες” της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών και ενημερώθηκε για την μεγάλη προσπάθεια –σε σύντομο χρόνο- που καταβλήθηκε για την αποκατάσταση και επαναλειτουργία , μετά την καταστρεπτική πυρκαγιά του καλοκαιρού. Με την ευκαιρία τος ο κ. Αποστόλου όσο και ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας αναφέρθηκαν στη μεγάλη σημασία του υγιούς συνεταιριστικού κινήματος στην αγροτική ανάπτυξη και είπαν ότι η ΕΑΣ Αργολίδας αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα.

 

 

Στην Ερμιόνη

 

Το πρωί της Παρασκευής , μετά την επίσκεψη στο Λυγουριό, ο κ. Αποστόλου με τον βουλευτή Γιάννη Γκιόλα και υπηρεσιακούς παράγοντες βρέθηκαν στην Ερμιόνη και συμμετείχαν σε σύσκεψη που διοργάνωσε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός της περιοχής . Έγινε ένα γόνιμος διάλογος γύρω από τοπικά και γενικότερα ζητήματα που σχετίζονται με την απόδοση των καλλιεργειών , ανάπτυξη γεωργίας-κτηνοτροφίας και ακολούθησε επίσκεψη σε μονάδες τυποποίησης , ποιμνιοστάσιο και αγρόκτημα της περιοχής.

 

Κουρεμπές: Άμεσα οι αποζημιώσεις

 

Τον κ. Αποστόλου συνόδευσε στην Αργολίδα και ο διοικητής του ΕΛΓΑ κ. Φάνης Κουρεμπές ο οποίος ανακοίνωσε ευχάριστα νέα για τον αγροτικό πληθυσμό.

 

Ενημέρωσε ότι ήδη ο Οργανισμός στελεχώνεται με το αναγκαίο επιστημονικό προσωπικό ώστε να γίνονται γρηγορότερα οι έλεγχοι σε ζημιές της παραγωγής και αφ ετέρου μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη θα έχουν πληρωθεί αποζημιώσεις για ζημιές του 2016 και , πιθανόν, μέρος του 2017.

 

Επίσης δήλωσε ότι είναι σε εξέλιξη διάλογος και προσπάθεια για αλλαγή του κανονισμού ασφάλισης του ΕΛΓΑ , έτσι ώστε να προβλέπονται περισσότερες καλύψεις, εφ όσον βέβαια οι παραγωγοί είναι ασφαλιστικά ενήμεροι.

 

Από την ομιλία στο Εργατικό Κέντρο Άργους

 

Από την ομιλία στο Εργατικό Κέντρο Άργους

 

Από την ομιλία στο Εργατικό Κέντρο Άργους

 

Επίσκεψη σε στάνη στην Ερμιόνη

 

 

Η υποδοχή στην Ερμιόνη

 

Η επίσκεψη στο Δημαρχείο Επιδαύρου

 

Η επίσκεψη στις “Εσπερίδες”

 

 

Σε μονάδα τυποποίησης στην Ερμιόνη

2 σχόλια

  1. Πόσο γουστάρω να βλέπω την δημοτική σύμβουλο του Καμπόσου Κατερίνα Μπόμπου, στην πρώτη σειρά σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια