Απονομή πτυχίων και τιμητικών διακρίσεων σε εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού Ναυπλίου

 

Στην κατάμεστη αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο, έγινε την Κυριακή 2 Απριλίου η τελετή Απονομής Πτυχίων, Προαγωγών και Τιμητικών Διακρίσεων των Εθελοντών Νοσηλευτικής και των Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ., παρουσία του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιου Αυγερινού.

 
Συνολικά απονεμήθηκαν πτυχία σε 21 Εθελοντές Νοσηλευτικής και σε ισάριθμους Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες και Ναυαγοσώστες ενώ δόθηκαν προαγωγές σε 25 Εθελοντές Νοσηλευτικής και 3 Σαμαρείτες Διασώστες του Τμήματος.

 
Επιπλέον, απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις -αργυρό μετάλλιο με 2 αργυρά και ένα χρυσό αστέρι- στον παιδίατρο και Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ναυπλίου Ιωάννη Ηλιόπουλο για την επί σειρά ετών σημαντική εθελοντική προσφορά του στο ερυθροσταυρικό έργο και ιδιαίτερα στο έργο του Τμήματος.

 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ηλιόπουλος εκτός των άλλων έχει ενεργό συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα των Εθελοντών του Ε.Ε.Σ., κυρίως μέσω της διδασκαλίας του μαθήματος της ανατομίας. Αργυρό μετάλλιο έλαβε και ο ιατρός Παναγιώτης Χέρας για την επίσης πολυετή προσφορά του στην εκπαίδευση εθελοντών του Ε.Ε.Σ. διδάσκοντας το μάθημα της παθολογίας.

 
Η εκδήλωση περιελάβανε χαιρετισμό του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιου Αυγερινού, ο οποίος υπογράμμισε την αξία της εθελοντικής και ανιδιοτελούς προσφοράς καλωσορίζοντας και ευχόμενος καλή δύναμη στους νέους εθελοντές και του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου.

 
Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ναυπλίου κ. Ιωάννης Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στο έργο που επιτελείται στην περιοχή από τον Ε.Ε.Σ. ενώ προβλήθηκε και βίντεο με τις δράσεις του Τμήματος.

 
Επίσης, με αφορμή την τελετή, ποδηλάτες Σαμαρείτες της ενιαίας ποδηλατικής ομάδας του Τομέα Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ε.Ε.Σ. πραγματοποίησαν περιπολίες στο κέντρο της πόλης για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών, αλλά και για την παροχή Πρώτων Βοηθειών προς τους πολίτες.

 
Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Αργολίδας Ιωάννης Ανδριανός και Ιωάννης Μανιάτης, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Λιμενάρχης Ναυπλίου Σπύρος Μαρίνος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ» Δημήτρης Σελλής καθώς εκπρόσωποι των πολιτειακών και πολιτικών αρχών του νομού, της Εκκλησίας, του Στρατού, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Εκ μέρους του Ε.Ε.Σ. παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Άργους Ανδρέας Πραξιτέλους, η Τομεάρχης Νοσηλευτικής Παρασκευή Φελέκη, καθώς και ο Αρχηγός Ελλάδος Σαμαρειτών Ζεκή Μεμέτ Αλή.

 
Η εκδήλωση μετά τον όρκο των εθελοντών έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα από τον πιανίστα Χρήστο Λέκκα και τον Εθνικό ύμνο.

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια