Σύντομα η πληρωμή αποζημιώσεων σε παραγωγούς βερίκοκων για τις χαλαζοπτώσεις του 2016

 

Στην Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός με θέμα την αποζημίωση των παραγωγών βερίκοκου στην Αργολίδα (Σταθέικα, Σχοινοχώρι, Κιβέρι κ.α.) που επλήγησαν από τις χαλαζοπτώσεις του 2016, απάντησε ο αρμόδιος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου.

 

Στην απάντηση του Υπουργού αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

 

“Όσον αφορά στις ζημιές που προξενήθηκαν το 2016 σε καλλιέργειες κυρίως βερίκοκων αλλά και κηπευτικών από χαλαζοπτώσεις-πλημμύρες των μηνών Μαρτίου και Μαΐου έτους 2016 στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Άργους, σημειώνεται ότι το έργο των εκτιμήσεων ολοκληρώθηκε, κοινοποιήθηκαν τα πορίσματα και έχει ξεκινήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους ασφαλιστικά ενήμερους δικαιούχους.

 

Αναλυτικότερα, αναφέρεται ότι στην ανωτέρω περιοχή έχουν πραγματοποιηθεί εντός του 2017 δύο πληρωμές, συνολικού ύψους 110.000 ευρώ περίπου, ενώ νέα πληρωμή πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύντομα (περί τα τέλη του μηνός Μαρτίου τρέχοντος έτους), με την οποία θα ολοκληρωθεί η καταβολή των αποζημιώσεων για τις προαναφερόμενες χαλαζοπτώσεις των μηνών Μαρτίου και Μαΐου έτους 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Τρίπολης”.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια