Νέοι απ΄όλη την Ελλάδα στο Άργος για την 33η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση

 

Στο Άργος θα διεξαχθεί η 33η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση (Π.Α.Π.Ε.) από τις 8 –έως τις 10 Απριλίου υπό την αιγίδα του Δήμου Άργους Μυκηνών.

 

Η Π.Α.Π.Ε. αποτελεί την μεγαλύτερη ετήσια συνάντηση του Κλάδου Ανιχνευτών κατά την οποία συγκεντρώνονται νέοι από όλη την Ελλάδα όπου:

• παρουσιάζουν τις ιδέες, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους γύρω από διάφορα κοινωνικό-πολιτικά θέματα της επικαιρότητας,
• ξεδιπλώνουν τις καλλιτεχνικές τους αναζητήσεις χρησιμοποιώντας τον φωτογραφικό φακό αλλά και αυτόν της βιντεοκάμερας ως μέσο έκφρασης,
• αναπαριστούν και κριτικάρουν την «τρέλα» της καθημερινότητάς τους μέσα από σκίτσα, κόμικ& γελοιογραφίες,
• δοκιμάζουν τη δημιουργικότητά τους γράφοντας σενάρια, τα οποία σκηνοθετούν σε ταινίες μικρού μήκους με τους ίδιους για πρωταγωνιστές,
• αναπτύσσουν το ταλέντο τους στη μουσική μέσα από μουσικά συγκροτήματα,
• ανταλλάσουν απόψεις, δημιουργούν φιλίες και μαθαίνουν στην πράξη τι σημαίνουν οι έννοιες του «ευ αγωνίζεσθαι» και της «ευγενούς άμιλλας».

 

Η τελετή έναρξης της Π.Α.Π.Ε. θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Απριλίου στο Αρχαίο Θέατρο του Άργους και ώρα 20:30 μμ παρουσία 800 ανιχνευτών.

 

Στο πλαίσιο της Π.Α.Π.Ε. θα πραγματοποιηθούν οι κάτωθι εκδηλώσεις:

Παρουσιάσεις Ερευνών των Κοινοτήτων
Τελετή Έναρξης & Συναυλία
Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους
Διαγωνισμός Φωτογραφίας
Διαγωνισμός Σκίτσου, Γελοιογραφίας & Κόμικς
Φεστιβάλ Χορευτικών Συγκροτημάτων
Φεστιβάλ Μουσικών Συγκροτημάτων
Τελετή Λήξης & Απονομές

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια