Αυτό είναι το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2017

 

Παρουσιάστηκε το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017 και  περιλαμβάνει περισσότερες από 130 παραγωγές. Στο Θέατρο της Επιδαύρου θα πραγματοποιηθούν επτά θεατρικές παραστάσεις και στη Μικρή Επίδαυρο τέσσερις παραστάσεις.

 

 

Η Επίδαυρος θα ανοίξει στις 30 Ιουνίου με την επανάληψη της παράστασης “Επτά επί Θήβας” σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις. Το πρόγραμμα των Επιδαυρίων θα κλείσει με μια μεγάλη γιορτή στο αργολικό θέατρο της Επιδαύρου το Σάββατο 19 Αυγούστου με τραγούδια και χορούς απ’ όλη την Πελοπόννησο.

 

 

Στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου θα φιλοξενηθούν έργα υπό την μπαγκέτα καταξιωμένων αλλά και ανερχόμενων Ελλήνων σκηνοθετών, ενώ στη Μικρή Επίδαυρο θα επικρατήσει ένα περισσότερο εναλλακτικό βλέμμα πάνω στο αρχαίο δράμα, φιλοξενώντας, μεταξύ άλλων, και μια παραγωγή του Φεστιβάλ της Αβινιόν σε σκηνοθεσία Ολιβιέ Πυ. Θέση έχει και η ερευνητική προοπτική στον αρχαίο χορό με παραστάσεις εν εξελίξει, όπως και εργαστήρια και μάστερκλας στο πλαίσιο του Λυκείου Επιδαύρου.

 

Στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου θα ανέβουν οι παραστάσεις: «Επτά επί Θήβας του Αισχύλου» (Τσέζαρις Γκραουζίνις – Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος) [30 Ιουνίου – 1 Ιουλίου], «Οιδίπους επί Κολωνώ» του Σοφοκλή  (Σταύρος Τσακίρης) [7 – 8 Ιουλίου], «Βάκχες» του Ευριπίδη (Έκτορας Λυγίζος – ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας) [14 – 15 Ιουλίου], «Ειρήνη» του Αριστοφάνη – Μια μουσική παράσταση σε σύνθεση του Νίκου Κυπουργού (Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης – Εθνικό Θέατρο) [21- 22 Ιουλίου], «Άλκηστη» του Ευριπίδη (Κατερίνα Ευαγγελάτου – Εθνικό Θέατρο) [28- 29 Ιουλίου], «Μήδεια» του Ευριπίδη – Η βαρβαρότητα του έρωτα (Μαριάννα Κάλμπαρη – Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν – ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων) [4- 5 Αυγούστου], και «Πέρσες» του Αισχύλου (Άρης Μπινιάρης) [11-12 Αυγούστου].

 

Στο Μικρό Θέατρο Επιδαύρου θα ανέβουν οι παραστάσεις:  «Μήδεια» του Ευριπίδη (Δημήτρης Καραντζάς) [30 Ιουνίου – 1 Ιουλίου],  «Άφιξις»- Με αφετηρία τη Μνηστηροφονία από την ομηρική Οδύσσεια (Ιώ Βουλγαράκη – ΠΥΡ) [7-8 Ιουλίου],  «Κύκλωπας» του Ευριπίδη (Παντελής Δεντάκης) [21-22 Ιουλίου], «Προμηθέας Δεσμώτης», «Ικέτιδες» του Αισχύλου (Ολιβιέ Πυ) [4-5 Αυγούστου].

 

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου 2017

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια