Κάλεσμα της Ομάδας Γυναικών Άργους στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

 

Κάλεσμα για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Παρασκευή 7 Απρίλη (7 μμ) στην πλατεία Αγίου Πέτρου Άργους κάνει η Ομάδα Γυναικών Άργους (ΟΓΕ) Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

 

Τα μέτρα που έχουν πάρει μέχρι σήμερα Κυβέρνηση , ΕΕ,ΔΝΤ και ΣΕΒ σε βάρος της ζωής μας και μας έχουν ρίξει στη φτώχεια και την εξαθλίωση συνεχίζονται.

 

Ετοιμάζουν νέα επίθεση με μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις,με νέα φοροληστεία,με κατάργηση όσων από τα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει.

 

Θα μας τσακίσουν, είναι αδίστακτοι.

 

Μας κοροϊδεύουν και μας λένε ψέματα ότι διαπραγματεύονται σκληρά.

 

Με τα παζάρια τους δεν υπερασπίζονται τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες, αλλά τα συμφέροντα και την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων.

 

Αυτά που διαπραγματεύονται για μας τις γυναίκες είναι:
Η επέκταση της μερικής απασχόλησης με μισό μισθό, μισό ένσημο, μισή ζωή
Δουλειά με ημερομηνία λήξης, χωρίς ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.
Ομαδικές απολύσεις και τρομοκρατία εργοδοτική.

 

Μας θέλουν εργαζόμενες λάστιχο, διαρκώς επανακαταρτιζόμενες, μετακινούμενες για αναζήτηση δουλειάς μέχρι τα βαθειά γεράματα με πετσοκομμένες συντάξεις και μισθούς.

 

Η μητρότητα θεωρείται κόστος για το κράτος και την εργοδοσία κι έτσι γίνεται αποκλειστικά ατομική μας υπόθεση, όπως και κάθε ανάγκη της οικογένειας ,των παιδιών του νοικοκυριού φορτώνεται στις πλάτες μας.

 

Εργαζόμενη, άνεργη, νέα γυναίκα αγρότισσα

 

Όσο θα σκύβεις το κεφάλι τόσο θα σε φορτώνουν με βάσανα.

 

Διώξε το δισταγμό και το φόβο και πάρε μέρος στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, μόνο έτσι θα τους δείξεις την οργή σου, την αγανάχτησή σου, τη δύναμή σου μέσα απ’ τον οργανωμένο αγώνα.

 

Κι’ αυτόν είναι που φοβούνται περισσότερο απ’ όλα.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια