8 άτομα εξαπάτησαν 56 αγρότες σε Αργολίδα, Κορινθία με εξαγωγική εταιρεία και ακάλυπτες επιταγές

 

Εξακριβώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου η δράση ομάδας η οποία διέπραττε απάτες σε βάρος αγροτών στην Αργολίδα και την Κορινθία. Από το 2014 έως το 2016, είχαν εξαπατήσει συνολικά 56 αγρότες – παραγωγούς αποκομίζοντας παράνομα ποσά που ξεπερνούν τις 450.000 ευρώ.

 

Κατηγορούνται 8 άτομα ελληνικής καταγωγής, 6 άνδρες, από 36 έως 64 ετών, και 2 γυναίκες, 44 και 40 ετών. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη, ενώ ο 62χρονος και ο 64χρονος κατηγορούνται επιπλέον και για πλαστογραφία.

 

Οι “8” συγκρότησαν εξαγωγική εταιρεία και αποκόμιζαν μεγάλες ποσότητες αγροτικών προϊόντων, χωρίς να καταβάλουν το ανάλογο αντίτιμο και εκδίδοντας αντί αυτού ακάλυπτες επιταγές ή μοίραζαν απατηλές υποσχέσεις για δήθεν απορρόφηση της παραγωγής τους, μέσω κοινωνικών προγραμμάτων ή χυμοποίησης.

 

Από το 2014 έως το 2016, είχαν εξαπατήσει συνολικά 56 αγρότες – παραγωγούς στις περιοχές της Αργολίδας και της Κορινθίας αποκομίζοντας παράνομα ποσό που ξεπερνά τις 450.000 ευρώ.

 

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

 

Όποιοι πολίτες επιθυμούν να καταγγείλουν σχετικά περιστατικά απάτης, παρακαλούνται να προσέλθουν στο Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου ή να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 27520-98741, 27520-22458 για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια