Σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης των Δήμων Άργους και Ναυπλίου

 

Ο Δήμος Ναυπλιέων ανάρτησε σήμερα 31.3.2017 στην ιστοσελίδα του www.nafplio.gr υπό τον τίτλο ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ όλα τα σχετικά έγγραφα βάσει των οποίων προσκαλεί φορείς και πολίτες να συμμετάσχουν σε ανοιχτή διαβούλευση για τη διατύπωση απόψεων και προτάσεων, στο πλαίσιο της σύμπραξης για την συγκρότηση  «Αστικής Αρχής Δήμων Άργους – Μυκηνών και Ναυπλιεών» (ΑΑΔΑΝ), που θα υποβάλει το σχέδιο Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της κοινής «Περιοχής Παρέμβασης» (ΠΠ) κατά τα προβλεπόμενα στην σχετική Πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014-2020.

 

Οι συμμετέχοντες καλούνται να καταθέσουν αναλυτικά τις απόψεις και τις προτάσεις τους επί του Κειμένου Διαβούλευσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση svaanafplio@1444.syzefxis.gov.gr μέχρι και τις 14 Απριλίου 2017.

 

…………………………………………

 

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών στο πλαίσιο της από κοινού σύμπραξης με τον Δήμο Ναυπλιέων για την συγκρότηση «Αστικής Αρχής Δήμων Άργους – Μυκηνών και Ναυπλιέων» η οποία θα προετοιμάσει, θα καταρτίσει και θα υποβάλει το σχέδιο Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της κοινής «Περιοχής Παρέμβασης»  κατά τα προβλεπόμενα στην σχετική Πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014-2020, καλεί τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, τους συλλόγους, την επιχειρηματική κοινότητα και τους πολίτες σε ανοιχτή διαβούλευση για τη διατύπωση απόψεων και προτάσεων επί της «Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης» του «αστικού διπόλου» Άργους-Ναυπλίου.

 

Στόχος είναι η οικονομική ανάκαμψη και η ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων της ευρύτερης περιοχής. Το όραμα της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) είναι η αξιοποίηση της Ιστορίας και του Πολιτιστικού Αποθέματος της περιοχής ως στρατηγικού πόρου για την ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης και της απασχόλησης με όρους βιωσιμότητας.

 

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν αναλυτικά τις απόψεις και τις προτάσεις τους στις πρωτοβουλίες διαβούλευσης που αναμένεται να λάβουν οι Δήμοι και οι οποίες θα περιλαμβάνουν συναντήσεις με φορείς, ανοικτές εκδηλώσεις κοκ. Επίσης, είναι ευπρόσδεκτη η αυτοτελής κατάθεση ιδεών και προτάσεων που σχετίζονται με πτυχές της στρατηγικης ΒΑΑ, αλλά και ευρύτερα με τις προοπτικές ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

 

Μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης θα προχωρήσουν στον εμπλουτισμό και συγκεκριμενοποίηση τη στρατηγική μας στη βάση των προτάσεων, των ιδεών και των παρατηρήσεων που θα συγκεντρωθούν.

 

Ως ημερομηνία ολοκλήρωσης της διαβούλευσης ορίζεται η 14η Απριλίου μέχρι και την οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν αναλυτικά τις απόψεις και τις προτάσεις τους προς την ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια