«Δυοίν θάτερον» (γράφει η Μαρία Βασιλείου)

 

της Μαρίας Βασιλείου

Το δυοίν θάτερον είναι η τρίτη αρχή της Αριστοτελικής λογικής (περί αποκλειομένου μέσου) και σημαίνει, από τα δύο το ένα και τρίτο δεν υπάρχει….

 

Δυοίν θάτερον λοιπόν…. με το θέμα της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, στο πλαίσιο των μνημονίων.Με άμεση συμφωνία, επιπτώσεις στα εργασιακά ασφαλιστικά κλπ αλλιώς εκλογές …

 

Στην περίπτωση εκλογών Σύριζα ή ΝΔ μετά ή άνευ αυτοδυναμίας. Πλειοψηφούντος του Σύριζα μετά αυτοδυναμίας, σχηματίζεται κυβέρνηση, το ίδιο και πλειοψηφούσης της ΝΔ μετά αυτοδυναμίας.

 

Στην περίπτωση μη αυτοδυναμίας, πλειοψηφούντος του ΣΥΡΙΖΑ συνεργασία, αλλά με ποιόν/ποιούς. Δυοίν θάτερον: Αν έχουν περάσει οι «ψεκασμένοι» ή δεν έχουν περάσει.

 

Αν δεν έχουν πιάσει οι «ψεκασμένοι» το 3% , με άλλες Δημακρατικές Δυνάμεις, αλλά με ποιές; Δυοίν θάτερον. Το αυτό και με την ΝΔ. Δυοίν θάτερον….

 

Θα υπάρξει δεδηλωμένη ή δεν θα υπάρξει. Δυοίν θάτερον…

 

Το παιχνίδι αυτό μπορούμε να το παίζουμε επ’αόριστον και για όλα σχεδόν τα θέματα, π.χεπαναληπτικές εκλογές,διαπραγματεύσεις, κούρεμα χρέους, ευρώ, δραχμή , λογιωτατισμός, οικονομισμός κλπ . Η Θεωρία των παιγνίων….λένε οι οικονομολόγοι.

 

Όλα λοιπόν είναι δυοίν…και συνωμοσίες ενός αόρατου ανθέλληνα εχθρού…. Μας ζηλεύουν ακούμε συνέχεια, μας φθονούν εμάς που τους δόσαμε τον πολιτισμό… Μα και ο Οθωμανός δυνάστης τα ίδια έλεγε στις «προστάτιδες δυνάμεις», κατά την επανάσταση του 1821. Δεν καταλάβαινε γιατί οι έλληνες εξεγείρονταν με τόσα προνόμια….

 

Και στην σκέψη μου το αριστοτελικό αξίωμα.. τρίτο μεταξύ τους δεν χωρεί…

 

Δεν θα βιαστώ να απαντήσω, έρχονται και χρονιάρες μέρες. Πάω ν’αγοράσω ένα από τα πολλά «περιοδικά» για να ενημερωθώ για την βελούδινη ζωή των «αστέρων» ,να μάθω που σχεδιάζουν να περάσουν το Πάσχα, τι θα φορέσουν , τι θα φάνε σε ποια γκουρμέ εστιατόρια ,και να «προστεθώ» στην θεαματικότητα των σειρών της απογευματινής ή της μεταμεσονύχτιας ζώνης ή στους θαμώνες του καφενείο για να μάθω τα «τοπικά νέα».

 

Αισιοδοξία ή αναισθησία; Δυοίν θάτερον

 

Μόνο που το «ξέρουμε» πως το παιχνίδι είναι πανάκριβο: Θα το παίζουν «αυτοί» και θα το πληρώνουμε «εμείς»…

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια