285.000 € από την Περιφέρεια για εκδηλώσεις ανάδειξης της Αργολίδας – Ποιες είναι οι δράσεις

 

του Γιώργου Νικολόπουλου

 

Προγραμματική σύμβαση υπέγραψε η Περιφέρεια Πελοποννήσου με την Ανώνυµη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ «Πελοπόννησος Α.Ε.» έπειτα από πρόταση της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας. Η σύμβαση έχει τίτλο: Συνδυασµένες ενέργειες ανάδειξης Αργολικής γης και διάδοσης των πολιτιστικών και αθλητικών της διαδροµών.

 

Η προγραμματική σύμβαση έχει προϋπολογισμό 285.100 ευρώ. Η Περιφέρεια θα συμβάλει με 282.000 ευρώ και η Αναπτυξιακή Εταιρεία με 3.100 ευρώ.

 

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Πατσαρίνος, Γκανάς, Σωφρονά, Μενούνος, ∆ολτσινιάδης, Γόντικας, Γούργαρης, Τζαµουράνης, Χρυσαδάκος και Αλεξανδρής, ψήφισαν κατά της εισήγησης του αντιπεριφερειάρχη Τ. Χειβιδόπουλου ως υπερβολικές και οι Αλευράς και Λυµπεροπούλου δήλωσαν Λευκό.

 

Οι δράσεις τις οποίες θα αναπτύξει η Περιφέρεια είναι οι ακόλουθες:

 

1. Υποστήριξη στην Οργάνωση του 5ου Φεστιβάλ «Πελοπόννησος: Γεύσεις και Όψεις»
2. Υποστήριξη στην Οργάνωση της 1ης Λευκής Νύχτας στο Άργος και της 1ης Λευκής Νύχτας στο Ναύπλιο
3. Υποστήριξη στην οργάνωση της 2ης Έκθεσης παρουσίασης των πλεονεκτηµάτων της Π.Ε. Αργολίδας και εν γένει της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Ναύπλιο
4. Υποστήριξη στην Οργάνωση του 1ου Καλοκαιρινού Φεστιβάλ
5. Υποστήριξη στην Οργάνωση της 1ης Γιορτής Πορτοκαλιού
6. Υποστήριξη στην οργάνωση της 2ης ∆ιηµερίδας – Συνάντησης εργασίας αθλητικών συλλόγων της Αργολίδας
7. Υποστήριξη στην επιµέλεια και παραγωγή έντυπου προωθητικού υλικού πολιτιστικού περιεχοµένου για τον Νοµό Αργολίδας
8. Υποστήριξη της οργάνωσης τυχόν έκτακτων σηµαντικών εκδηλώσεων

 

Αναλυτικότερα, κάποιες από τις παραπάνω δράσεις:

 

 

   1ο Καλοκαιρινό Πολιτιστικό Φεστιβάλ   

Πρόκειται για µια προσπάθεια να ενταχθούν κάτω από την οµπρέλα της Π.Ε. Αργολίδας όλες οι µεµονωµένες δηµιουργίες των πολιτιστικών συλλόγων της, με τις εξής δραστηριότητες: Θέατρο, Μουσική – Τραγούδι, Χορός, Εικαστικά, Κινηµατογράφος, Γράµµατα – Επιστήµες, Λαογραφία. Ευθύνη της Π.Ε. Αργολίδας είναι να συλλέξει όλες τις προτάσεις των συλλόγων, να τις ενοποιήσει κάτω από την ίδια θεµατική ή το ίδιο δίκτυο και να παρουσιάσει ένα Φεστιβάλ την ευθύνη της παραγωγής του οποίου θα έχει η ίδια. Το φεστιβάλ θα υλοποιηθεί κατά τους καλοκαιρινούς µήνες του τρέχοντος έτους σε διάφορες περιοχές του νοµού.

 

   1η Γιορτή Πορτοκαλιού   

Οι επισκέπτες και οι ντόπιοι θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν και να πάρουν πολύ νόστιµα γλυκίσµατα πορτοκαλιού, πίτες, µαρµελάδες κ.ά. καθώς και να διασκεδάσουν µε τις εκδηλώσεις (µουσικοχορευτικές) που θα πραγµατοποιηθούν. Δεν αναφέρεται ο τόπος διεξαγωγής.

 

 

   1η Λευκή Νύχτα στο Άργος και το Ναύπλιο   

Η Λευκή Νύχτα είναι µια βραδιά αφιερωµένη τόσο στους εµπόρους όσο και στους καταναλωτές, µε ολονύκτια λειτουργία των καταστηµάτων, με πολιτιστικές δράσεις.

 

 

   5ο Φεστιβάλ «Πελοπόννησος: Γεύσεις και Όψεις στο Πορτοχέλι   

Ο στόχος της διοργάνωσης του φεστιβάλ είναι η προβολή και προώθηση των παραγωγικών, εµπορικών και τουριστικών επιχειρήσεων του νοµού αλλά και όλης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Θα γίνει το πρώτο δεκαπενθήµερο του Αυγούστου. Όπως αναφέρει η Περιφέρεια, η επισκεψιµότητα της περσυνής εκδήλωσης άγγιξε τους 100.000 επισκέπτες.

 

 

   2η Έκθεση παρουσίασης των πλεονεκτηµάτων της Π.Ε. Αργολίδας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Ναύπλιο   

Με στόχο την ενίσχυση των µικροµεσαίων επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής και την ανάδειξη των παραγωγών της Αργολίδας µε έµφαση στην οικοτεχνία, την παρασκευή γλυκών κουταλιού, την οινοποιία και τον αγροτουρισµό. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα, κατά το τριήµερο υλοποίησής της, να γευτούν τόσο τα τοπικά εδέσµατα αλλά και να έρθουν σε επαφή µε τους παραγωγούς των παραδοσιακών προϊόντων της αργολικής γης.

 

 

   2η ∆ιηµερίδα – Συνάντηση εργασίας αθλητικών συλλόγων της Αργολίδας   

Με στόχο τη σωστή και άρτια διαχείριση των αθλητικών δρώµενων ποικίλης ύλης που λαµβάνουν χώρα στην περιοχή της Αργολίδας είναι αναγκαία τα κάτωθι:

• Εναρµόνιση της αθλητικής φιλοσοφίας της περιοχής µε τη λογική των µεγάλων event που ήδη λαµβάνουν χώρα στην περιοχή. (π.χ. Μαραθώνιος, Ιστιοπλοΐα κ.ά. )

• Προγραµµατισµός των δράσεων των συλλόγων σε συντονισµένο επίπεδο µε ενιαία φιλοσοφία προώθησης του αθλητικού πνεύµατος.

3 σχόλια

  1. Εδώ δεν μπορούν να χαράξουν -κυριολεκτικά- οπότε πότε ΘΑ εντάξουν και πότε ΘΑ κατασκευάσουν- το δρόμο προς την ΑΡΓΟΛΊΔΑ από τον νέο δρόμο ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ,
    ΤΑ ΦΕΣΤΙΒΆΛ ΜΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ?

  2. φτιαχτε κανα δρομο ρεεεεεεε….αυτοκινητοδρομους συγχρονους…. νεες χαραξεις δρομων π.χ Αργος – Νεμεα- Κιατο ….ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ με παραλληλους ποδηλατοδρομους να τρελαθουν οι Ευρωπαιοι….. επιβατικο εμπορικο αεροδρομιο Τριπολης….συνδεση ακτοπλοιικη αεροπορικη με κρητη….αυτα θελει η πελοπονησος κ ολα ταλλα θα ρθουν μονα τους

    • Είσαι σωστός φίλε..βέβαια ας φτιάξουν πρώτα τους αυτοκινητοδρομους και το τρενο και βλεπουμε για το αεροπλανο…καλά ας μη μιλήσω για τους ποδηλατόδρομους που σε όποια ευρωπαική χώρα κι αν πας έχει και όχι ένα κομματάκι,αλλά χιλιόμετρα…

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια