Πρόγραμμα του Ιδρύματος Ωνάση για τον αυτισμό διοργανώνεται και στο Άργος

 

Το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Ωνάση συνεχίζει το μαγικό ταξίδι του στο Άργος…

 

Το Ίδρυμα Ωνάση προσκαλεί παιδιά που βρίσκονται στο ευρύ φάσμα του αυτισμού και τους γονείς τους, να συμμετέχουν στο εργαστήρι «Η Μουσική Αγαπάει τον Αυτισμό». Το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που για 3η συνεχή χρονιά ταξιδεύει σε προορισμούς σε όλη την Ελλάδα, θα έχει επόμενο σταθμό του το Άργος (7, 8 & 9 Απριλίου 2017). 

 

Το εργαστήρι διοργανώνεται με την πολύτιμη συνεργασία του Συλλόγου «ΟΔΥΣΣΕΙΑ», Σύλλογος ατόμων με ειδικές ανάγκες γονέων – κηδεμόνων – φίλων Νομού Αργολίδας όπου και θα φιλοξενηθεί.
Το εργαστήρι περιλαμβάνει μουσικές δραστηριότητες, ειδικά μελετημένες, προκειμένου να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες επιθυμίες και τις ικανότητες των παιδιών. Στο ευρύ φάσμα του αυτισμού, η μουσική αποτελεί κίνητρο για το παιδί, προκειμένου να αλληλεπιδράσει με το περιβάλλον του, να αναπτύξει επικοινωνιακές δεξιότητες και να αποκτήσει θετικές εμπειρίες σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο.

 

 

 

Μέσα από μια σειρά μουσικών συνθέσεων, δουλεύουμε τις έννοιες της σωματογνωσίας και του χώρου, αλλά και καθημερινές δραστηριότητες και ρουτίνες της ζωής των παιδιών. Τα παιδιά έρχονται σε δημιουργική επαφή με τους ήχους και γνωρίζουν από κοντά τα διάφορα μουσικά όργανα. Με αυτόν τον τρόπο η μουσική χρησιμοποιείται ως μέσο επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στην ανάπτυξη της μη λεκτικής επικοινωνίας.
Οι δυνατότητες εκπαίδευσης των παιδιών στο φάσμα του αυτισμού είναι απεριόριστες και το εργαστήρι αυτό του Ιδρύματος Ωνάση αποσκοπεί στην αισθητική αγωγή τους ως αναπόσπαστο στοιχείο της εκπαιδευτικής εμπειρίας τους.

 

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται από μια ομάδα εξειδικευμένων συνεργατών, με υπεύθυνη τη μουσικολόγο και μουσικοθεραπεύτρια Χριστίνα Παναγιωτάκου.
 

 

Το πρόγραμμα «Η Μουσική Αγαπάει τον Αυτισμό» ταξιδεύει στην Ελλάδα:

ΑΡΓΟΣ ( 7, 8 & 9 Απριλίου 2017)

 

 

 

Τόπος διεξαγωγής του εργαστηρίου

Σύλλογος «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» 
Διεύθυνση: Τέρμα Κανάρη, Νέες Εργατικές Κατοικίες, Άργος, Τ.Κ. 21200

 

Ημέρες και ώρες

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 – Συνάντηση μόνο για τους γονείς:
Γονείς παιδιών 6-8 ετών: 16:00-18:00
Γονείς παιδιών 9-12 ετών: 18:00-20:00

Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Απριλίου 2017:

Παιδιά 6-8 ετών με έναν γονέα, ώρες: 10:00-12:00
Παιδιά 9-12 ετών με έναν γονέα, ώρες: 12:00-14:00

 

Επιπλέον δράσεις 

Το Σάββατο 8 Απριλίου, στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήρι ενηλίκων για περιορισμένο αριθμό ατόμων. Το εργαστήρι απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε άτομα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Εκπαίδευσης και αποτελείται από μια σειρά μουσικών δραστηριοτήτων, που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του προγράμματος «Η Μουσική Αγαπάει τον Αυτισμό». 

 

Δηλώσεις συμμετοχής έως τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες τόσο για το πρόγραμμα όσο και για το βιωματικό εργαστήρι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή (10.00-13.00 & 17.30-19.00) στο τηλέφωνο 6973802564 (κα Ξηνταροπούλου Γεωργία) και Τρίτη-Πέμπτη (10.00-13.00) στο τηλέφωνο του συλλόγου «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» 2751029771.

 

Συνδιοργανωτής

«ΟΔΥΣΣΕΙΑ» – Σύλλογος ατόμων με ειδικές ανάγκες γονέων – κηδεμόνων – φίλων Νομού Αργολίδας

 

Γενικές Προϋποθέσεις

1    Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.
2    Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
3    Η παρουσία του γονέα είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια των εργαστηρίων.
4    Υποχρεωτική η συμμετοχή και στις 3 συναντήσεις του κύκλου (7, 8 & 9/4).

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια