Δύο εκδοχές του Οιδίποδα παρουσιάζονται στο Ναύπλιο

 

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Καλών Τεχνών ) και η Faculty of Culture and LanguageSciences του University of St. Mark & St. John, Plymouth της Αγγλίας, παρουσιάζουν στη «FOUGARO The Gallery» την Παρασκευή 31 Μαρτίου στις 20:30 το θεατρικό έργο «Οιδίπους» βασισμένο στη τραγωδία του Σοφοκλή «Οιδίπους τύραννος», καθώς και το θεατρικό έργο «Blindsighted» βασισμένο στον Οιδίποδα.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Η θεατρική διασκευή του έργου θα παρουσιαστεί σε δύο σύγχρονες διαφορετικές προσεγγίσεις, στην Αγγλική και στην Ελληνική γλώσσα, και εντάσσεται στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου. Οι δύο παραστάσεις είναι καρπός της τρίτης χρονιάς συστηματικής συνεργασίας φοιτητών και διδασκόντων των δύο πανεπιστημίων. Μία επιστημονική και καλλιτεχνική σύμπραξη με πρωτοποριακό χαρακτήρα και διεθνή διάσταση.

 

Αρχικά, θα παρουσιαστεί η μισάωρη ελληνική performance / work in progress του έργου από το καλλιτεχνικό σύνολο «Θέατρο Πλαστελίνης», σε σκηνοθεσία του φοιτητή Σίμου Τζίτζη, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών Γιάννη Λεοντάρη και Μαρίνας Κοτζαμάνη. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η παράσταση των Άγγλων φοιτητών, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών υποκριτικής Amanda Collins και Mark Laville.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια