Η προβολή του ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου στο Ναύπλιο

 

Το ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου Άρη Χατζηστεφάνου «This is not a coup» προβλήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Τριανόν του Ναυπλίου σε εκδήλωση, που διοργάνωσαν η ΕΛΜΕ Αργολίδας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Στην προβολή παραβρέθηκε και ο ίδιος ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συζητήσει και να απαντήσει στις ερωτήσεις των θεατών σχετικά με τις τράπεζες, την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

 

«Αυτά τα καταστροφολογικά που οι υπέρμαχοι του ευρώ υποστήριζαν ότι θα συμβούν εάν φεύγαμε από το ευρώ ήδη τα έχουμε ζήσει, ίσως και ακόμη πιο σκληρά» τόνισε ο Άρης Χατζηστεφάνου ο οποίος παραδέχτηκε πως ο δρόμος της εξόδου θα είναι πάρα πολύ επώδυνος για κάποιο διάστημα. Μακροπρόθεσμα όμως θα έχει θετικές συνέπειες για την Ελλάδα η οποία μένοντας στο άρμα του ευρώ δεν πρόκειται ποτέ να ορθοποδήσει.

 

 

Στο “This is not a coup”, ο Χατζηστεφάνου (με την επιστημονική επιμέλεια του οικονομολόγου και δημοσιογράφου Λεωνίδα Βατικιώτη και τη σκηνοθετική επιμέλεια του Άρη Τριανταφύλλου) παρακολουθεί τις «πραξικοπηματικές» παρεμβάσεις της ΕΚΤ σε χώρες όπως η Ιταλία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Ελλάδα και συνομιλεί με πρώην αρχηγούς κρατών, και πολιτικούς που καθόρισαν τις εξελίξεις μπροστά και πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας.

 

 

Ποιες τράπεζες πίεσαν για τη δημιουργία του ευρώ; Ποιος διέταξε την ανατροπή δυο εκλεγμένων πρωθυπουργών και πως οδηγηθήκαμε στο κλείσιμο των τραπεζών. Μπορεί να μεταρυθμιστεί ένα σύστημα που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί τις ισχυρότερες οικονομίες της Ευρώπης;

 

 

Όπως και τα τρία προηγούμενα ντοκιμαντέρ της Infowar Productions, τα οποία παρακολούθησαν πάνω από 6,5 εκατομμύρια άτομα στο Ιντερνετ το “This is not a coup” χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τους θεατές του.

 

 

 

1 σχόλιο

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια