spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Το «Φεστιβάλ Αγάπης και Αλληλεγγύης» που διοργάνωσε το 3ο Δημοτικό Ναυπλίου (φωτογραφίες)

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

 

Για περίπου 5 ώρες, το απόγευμα και το βράδυ της Κυριακής, εκατοντάδες μαθητές, γονείς αλλά και άλλοι πολίτες της περιοχής, συμμετείχαν στο 1ο«Φεστιβάλ Αγάπης και Αλληλεγγύης» που διοργάνωσε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου στο προαύλιο του σχολείου αλλά και στην πλατεία Εθνοσυνέλευσης στην Πρόνοια.

 

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν, να αναφερθούν στα περιστατικά μισαλλοδοξίας ή ακόμα και αποκλεισμού ευπαθών ομάδων από το ελληνικό σχολείο ώστε όλα τα παιδιά να μπορούν να λάβουν μόρφωση και ίσες ευκαιρίες, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη θρησκεία, κ.ά.

 

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν με τραπεζάκια ενημέρωσης φορείς της Αργολίδας: Ζω.Ες (φιλοζωική ομάδα), Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου, ΣτοΑ – Αλληλέγγυο εμπόριο, Δημοτικοί λαχανόκηποι, Κοινωνικό φροντιστήριο Ναυπλίου, Φιλοζωικός σύλλογος Άργους Λάιζα, Ερυθρός Σταυρός – Σαμαρείτες, Σύλλογος Ατόμων με αναπηρία Αργολίδας.

 

Έγιναν εικαστικά εργαστήρια και θεατρικά δρώμενα για τα παιδιά καθώς και εργαστήριο δημιουργικής γραφής, εργαστήριο παραμυθιού αλλά και παρέλαση με την μπάντα κρουστών Quilombo μέχρι το άγαλμα «Χαμένες Πατρίδες» στην Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου όπου τα παιδιά κατέθεσαν τις κάρτες και τις ευχές τους για ένα καλύτερο κόσμο χωρίς ρατσισμό.

 

Επίσης συμμετείχαν με καλλιτεχνικές δράσεις, ο σύλλογος των Μολδαβών του Ναυπλίου, η ομάδα «Πρόνοια Ναυπλίου, Συνοικία το όνειρο» και συμμετείχαν χορευτικές ομάδες μαθητών του 3ου Δημοτικού και του Γεωργιανού σχολείου στην Αθήνα. Το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με συναυλία των Miniature solar systems και των Halfnote.

 

spot_img