Θεατρική παράσταση από φοιτητές στις Αγροτικές Φυλακές Τίρυνθας

 

Στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Εφαρμογές της δραματικής τέχνης στην εκπαίδευση ενήλικων-ευπαθών ομάδων: Κλείνοντας την πόρτα στο παρελθόν, ανοίγοντας το παράθυρο στο μέλλον. Μια έρευνα δράσης με την ομάδα τροφίμων των Αγροτικών Φυλακών Τίρυνθας» παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση με τίτλο «Η ιστορία του Αλέξη».

 

H παράσταση στις Αγροτικές Φυλακές Τίρυνθας διοργανώθηκε από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου.

 

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της Σχολής:

 

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αγροτικής φυλακής Τίρυνθας την Τετάρτη 22/2/2017, παρουσία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου κου Μαργαρίτη, της Διεύθυνσης των φυλακών, της Κοινωνικής Υπηρεσίας, και των κρατουμένων της φυλακής.

 

Η παράσταση αποτέλεσε το καλλιτεχνικό δημιούργημα της ομάδας η οποία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος με υπεύθυνη τηνεμψυχώτρια και μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος θεατρικών Σπουδών Βαλεντίνα Μιχαήλ. Πρόκειται για αυτοσχεδιαστικό δρώμενο το οποίο δημιούργησαν οι ίδιοι οι κρατούμενοι κατά τη διάρκεια των εβδομαδιαίων συναντήσεων του ερευνητικού προγράμματος. Η ομάδα εργάστηκε με ζήλο και υπευθυνότητα και παρουσίασε στους θεατές ένα άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

 

Ευχαριστούμε τη διευθύντρια των Αγροτικών φυλακών Τίρυνθας κυρία Ευαγγελία Κατερίνη για την συμπαράσταση της στη πραγματοποίηση του προγράμματος και της παράστασης. Επίσης ευχαριστούμε την κοινωνική λειτουργό των φυλακών κυρία Έφη Γεραμάνη για όλη της τη βοήθεια. Τέλος ευχαριστούμε την υπεύθυνη καθηγήτρια του ερευνητικού προγράμματος κυρία Άλκηστις Κοντογιάννη και τη συνεργάτιδα του προγράμματος μας κυρία Έφη Παππά.

 

Ευχαριστούμε θερμά και τους θεατές της παράστασης.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια