Γιάννης Γκιόλας: Η διαφάνεια στις δημόσιες συμβάσεις καθοριστικός παράγοντας για οικονομία και ανάπτυξη (βίντεο)

 

Eρωτήσεις αλλά και επισημάνσεις κατέθεσε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας, ως μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας , κατά την πρόσφατη συνεδρίαση που είχε ως αντικείμενο την ακρόαση του πρόεδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Γεωργίου Καταπόδη και στελεχών της.

 

Όπως τόνισε ο κ. Γκιόλας «η πολιτική στον τομέα των δημόσιων συμβάσεων οφείλει να διασφαλίζει την πλέον αποδοτική χρήση των δημόσιων πόρων, να διευκολύνει την πρόσβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις δημόσιες συμβάσεις , στηρίζοντας έτσι την οικονομική ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που είναι και το ζητούμενο της εποχής».

 

Με αφορμή τη συζήτηση στην Επιτροπή για τα πεπραγμένα της Επιτροπής Ανταγωνισμού ο κ. Γκιόλας υπογράμμισε ότι “οι δημόσιες συμβάσεις διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην οικονομία, χρησιμοποιούνται σε τομείς ζωτικής σημασίες για την ανάπτυξη ( κατασκευές, δημόσια έργα, μεταφορές, ενέργεια) και επηρεάζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών”.

 

Στη διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Γκιόλας απηύθυνε σειρά ερωτημάτων στον πρόεδρο και τα στελέχη της Επιτροπής αναφορικά με:

 

-Την εφαρμογή πρόσφατων ευρωπαϊκών οδηγιών για εξορθολογισμό και πλήρη διαφάνεια των συμβάσεων
-Τι μετρήσιμα στοιχεία υπάρχουν;
-Κατά πόσο απλοποιήθηκε η κατάσταση στις δημόσιες συμβάσεις ;
-Πόσο εποικοδομητική είναι η συνεργασία της Επιτροπής Ανταγωνισμού με τη Δημόσια Διοίκηση;
-Πόσο και πώς προχωράει η εφαρμογή της Ενιαίας Ηλεκτρονικής Πύλης στην ανάθεση και εκτέλεση των συμβάσεων;

 

Περισσότερα με τις ερωτήσεις- επισημάνσεις του κ. Γιάννη Γκιόλα και τις απαντήσεις που δόθηκαν στο βίντεο που ακολουθεί…

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια