Αφιέρωμα από μεταπτυχιακούς φοιτητές στο ναυπλιώτικο περιοδικό “Απόπειρα Λόγου και Τέχνης”

 

Το ΦΟΥΓΑΡΟ, σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών (ΤΘΣ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, παρουσιάζουν αφιέρωμα στην εφημερίδα ΑΠΟΠΕΙΡΑ και στο περιοδικό ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ, την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 στις 6:30μμ, στην Αίθουσα 9.

 

Μεταπτυχιακοί φοιτητές του ΤΘΣ, που κατάγονται από διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Κύπρου, ερευνούν τον τοπικό πολιτισμό και τον πνευματικό πλούτο της Αργολίδας. Ο Ναυπλιώτης Μπάμπης Αντωνιάδης τους πρότεινε να ερευνήσουν το αρχείο της τοπικής εφημερίδας ΑΠΟΠΕΙΡΑ και το περιοδικό ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ. που υπήρξαν εξαιρετικά δείγματα γραφής και τοπικής έκφρασης. Μετά την έρευνα που έκαναν στα παλαιά τεύχη της εφημερίδας και του περιοδικού, τη βιβλιογραφική αναζήτηση και την εθνογραφική εργασία με τους ίδιους τους ιδρυτές των τοπικών εντύπων παρουσιάζουν τα ευρήματά τους.

 

Στην εκδήλωση αυτή θα παρευρεθούν και θα συζητήσουν από τη συγγραφική ομάδα της «ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ» οι: Μπάμπης Αντωνιάδης, Κώστας Καράπαυλος, Κανέλλος Κανελλόπουλος.

Την εκδήλωση συντονίζουν οι μεταπτυχιακές φοιτήτριες Αιμιλία Σασαρώλη και Κωνσταντίνα Τσαμπούκα.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια