Άργος: Δωρεάν πρόγραμμα που φέρνει σε επαφή νέους 12-16 ετών με την αρχαιολογία και την τεχνολογία 3Dprinting

 

Το  TouchthePast είναι ένα πρόγραμμα που φέρνει σε επαφή νέους 12-16 ετών με  την αρχαιολογία και την τεχνολογία 3Dprinting.

 

Οι νέοι καλούνται να σχεδιάσουν και να τυπώσουν αντίγραφα από αρχαία αρχιτεκτονική και μικροτεχνία. Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα σχεδιάσουν και θα τυπώσουν σε 3Dprinter αρχαίες ελληνικές ζωφόρους και αγγεία, έχοντας για πρώτη φορά τη δυνατότητα να αγγίξουν τα αρχαία έργα τέχνης. Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων θα χρησιμοποιηθεί πολτοποιητής πλαστικού που θα μετατρέπει τα απορρίμματα σε νήμα για 3Dprinting.

 

Το πρόγραμμα υλοποιείται υπό τη μορφή εργαστηρίων στην πόλη του Άργους, στη Δημοτική -Νεανική Βιβλιοθήκη κατά τους μήνες Μάρτιο-Μάιο τις κάτωθι ημερομηνίες, ενώ τα παραχθέντα αντικείμενα θα παρουσιαστούν σε μια έκθεση ανοιχτή για το κοινό το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου. Η συμμετοχή είναι ανοιχτή και δωρεάν για όλους.

 

Δευτέρα 20 Μαρτίου 18:00-21:00

Παρασκευή 7 Απριλίου 18:00-21:00

Σάββατο 8 Απριλίου 12:00-18:00

Μ. Τρίτη 11 Απριλίου 18:00-21:00

Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου 18:00-21:00

 

Το TouchthePast απαρτίζουν νέοι αρχιτέκτονες, αρχαιολόγοι, εκπαιδευτικοί και γλύπτες με επικεφαλής την αρχιτέκτονα Γεωργία Τσαζή. Το έργο αποσκοπεί στην ενδυνάμωση της πολιτισμικής συνείδησης της νέας γενιάς αλλά και στην αναθεώρηση της διαχείρισης και ανάδειξης του ελληνικού πολιτισμικού αποθέματος. Το TouchthePast υλοποιείται με την υποστήριξη του GoetheInstitutThessaloniki και το RobertBoschStiftung.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το sitewww.touchthepast.org και τη σελίδα στο Facebook:@touchthepastproject.

Δηλώσεις συμμετοχής και διευκρινίσεις:

6948954840 Γεωργία Τσαζή

Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00-15:00

 

Όλα τα έργα θα εκτεθούν μετά το πέρας του προγράμματος, ενώ οι μαθητές θα παραλάβουν και πιστοποιητικό παρακολούθησης του σεμιναρίου. Παρακαλώ ενημερώστε τους μαθητές για να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα και στο siteτου προγράμματος. Για ομαδική επίσκεψη τμήματος ή σχολείου,  επικοινωνήστε μετην κα. Γεωργία Τσαζή στο 6948.954840.

 

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια