Το λείψανο του Αγ. Λουκά του Ιατρού μετέφερε στην Άρτα ο Αργολίδος Νεκτάριος – Υποδοχή από τον μητροπολίτη Καλλίνικο

91 Likes
99 Shares
0 Comments

 

Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου το απόγευμα, ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος εκόμισε στην Άρτα το ιερό λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού και στη συνέχεια παρουσίασε το νέο του βιβλίο με τον τίτλο «Αγίων Όρος». 

 

Η υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού έγινε από τον Μητροπολίτη Άρτης Καλλίνικο στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπου και ετελέσθη το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

 

Στη συνέχεια, στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης, ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, καθήλωσε το πολυπληθές ακροατήριο, παρουσιάζοντας πτυχές της ζωής Αγιορειτών Πατέρων, που εγνώρισε. Κατόπιν, προβλήθηκε ταινία εστιασμένη στην ζωή του Μακαριστού και Αγίου Γέροντος Εφραίμ του Κατουνακιώτη.

 

Την εκδήλωση έκλεισε ο μητροπολίτης κ. Καλλίνικος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Αργολίδος Νεκτάριο, τόσο για το ιερό λείψανο του Αγίου Λουκά, που έφερε προς προσκύνηση, όσο και για την υπέροχη παρουσίαση, που προσέφερε στους χριστιανούς της Μητρόπολης Άρτας. Στην εκδήλωση παρέστη και ο πρ. μητροπολίτης Άρτης Ιγνάτιος.

 

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ

error: Περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.