Παρουσίαση του συγγραφικού έργου του μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριου

 

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου (7.30 μμ) θα γίνει στο Βουλευτικό του Ναυπλίου παρουσίαση του συγγραφικού έργου του μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριου. H εκδήλωση έχει τίτλο: «Αναζητώντας το κοινωνικό παράδειγμα».
Η παρουσίαση θα γίνει από τους: Γεώργιο Κόνδη (Δρ Κοινωνιολογίας), Βίκυ Σωτηροπούλου (μαθηματικό), Κωνσταντίνο Δανούση (ερευνητή).
Ανάγνωση κειμένων: Ελπίδα ΚομιανούΓιάννα Βασιλείου
Μουσικός επίλογος: Μόνικα Παπαϊωάννου (βιολί), Ανδρέας Ρεντούλης (πιάνο).

 

 

Η παρουσίαση δεν αφορά σε ένα βιβλίο από την πληθώρα των έργων που έχει συγγράψει ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος, αλλά στη συνολική ανάδειξη του έργου του με βάση δυο άξονες: Όψεις κοινωνικού παραδείγματος – Αναζητήσεις κοινωνικού διαλόγου.

 

 

Το έργο παρουσιάζεται ως «ταξιδιωτικός οδηγός» στη σύγχρονη διαμόρφωση και εξέλιξη του ανθρώπινου ψυχισμού και των κοινωνικών σχέσεων και επικεντρώνεται στο θέμα του «κοινωνικού παραδείγματος» και τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά, σε μια εποχή όπου ο κοινωνικός διάλογος για τα θέματα αυτά είναι ισχνός. Οι απλοί άνθρωποι και οι μεγάλες προσωπικότητες του ορθόδοξου κόσμου, οι παραδόσεις και οι κουλτούρες των λαών, η σκληρή καθημερινότητα και ο αγώνας για να βοηθηθεί ο Άνθρωπος, η βαρβαρότητα που τον καταργεί και η Αγάπη που τον επαναφέρει στη ζωή, είναι θέματα που ξεπηδούν με μοναδική απλότητα μέσα από τις σελίδες του έργου του ιεράρχη και συγγραφέα Νεκταρίου. Ταξίδι, πολιτική, ιστορία, εξουσία, ψυχισμός, συμπεριφορά, είναι τα κυριότερα στοιχεία που συνθέτουν αυτόν το μοναδικό ταξιδιωτικό οδηγό. Με την παρουσίασή του θα αναδειχθούν και θα τεθούν ως θέματα προβληματισμού και συζήτησης σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια