Αναγορεύτηκε επίτιμος δημότης Ερμιονίδας ο Προκόπης Παυλόπουλος

Φωτογραφίες: 

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης (enpoermionis.blogspot.gr)

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος παρέστη στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για τα 190 χρόνια από την «κατ΄ επανάληψιν»(18 Ιανουαρίου έως 17 Μαρτίου 1827), Γ΄ Εθνοσυνέλευση της Ερμιόνης και έκανε τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής, μαρμάρινης πλάκας. Στη συνέχεια έγινε  η τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο δημότη Ερμιονίδας και του δόθηκε το χρυσό κλειδί του Δήμου απ’ τον Δήμαρχο Δημήτρη Σφυρή.

 

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κατα την ομιλία του έστειλε μήνυμα ενότητας τόσο για την Ελλάδα και για την Ε.Ε:

 

«Η ιστορία του έθνους μας και του λαού μας έχει καταδείξει ότι τα μεγάλα και τα σημαντικά τα έχουμε επιτύχει ενωμένοι, ενώ κάθε διχασμός επέφερε επώδυνα πλήγματα ακόμη και στον εθνικό μας κορμό» και πρόσθεσε: «Έτσι και τώρα έχουμε χρέος, βεβαίως με σεβασμό στην ιδεολογική και πολιτική ιδιαιτερότητα καθεμιάς των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων, να πορευθούμε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε την βαθιά κρίση που μαστίζει τον τόπο μας και τον λαό μας».

 

«Και μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο θέλω, καταλήγοντας, να τονίσω τούτο: Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τα 60 χρόνια από την αφετηρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως με την ευκαιρία της εμβληματικής Συνόδου Κορυφής της Ρώμης, την 25η Μαρτίου, είναι να θωρακίσουμε την ενότητά της. Και δεν αρκεί να μείνουμε σε διακηρύξεις» συμπλήρωσε.

 

Καταλήγοντας υπογράμμισε πως «τούτη την κρίσιμη ώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανάγκη από πραγματική βούληση και γενναίες αποφάσεις υπεράσπισης του μέλλοντός της» σημειώνοντας πως προς αυτή την κατεύθυνση η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να πρωτοστατήσει.

 

 

 

 

1 σχόλιο

  1. Στην Ερμιονιδα ο Παυλόπουλος, στο Ναυπλιο ο Σαμαράς…και μετά ελατε να με πείσετε ότι στην περιοχή δεν παίρνουμε πραγμα πολύ και μάλιστα ληγμένο!

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια