Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς στο Ναύπλιο: Μαθητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο σχολείο

 

Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς διοργανώνεται το Σάββατο 11 Μαρτίου στη βιβλιοθήκη «Ανθός», στο «Φουγάρο» στο Ναύπλιο (11 πμ – 2 μμ). Πρόκειται για εργαστήριο ευαισθητοποίησης γύρω από την ειδική αγωγή. Τίτλος του: «Μαθητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο σχολείο: αναγνώριση και υποστήριξη».

 

Εισηγήτριες: Αθηνά Ζώνιου-Σιδέρη, Γεωργία Παπασταυρινίδου, Λία Τσερμίδου, Αθηνά Χριστοπούλου.
Το σεμινάριο προσανατολίζεται στη διερεύνηση της σημασίας και των δυνατοτήτων που το πλαίσιο της εκπαίδευσης προσφέρει για την ανάπτυξη διαδικασιών και πρακτικών που έχουν στόχο την υποστήριξη όλων των μαθητών συμπεριλαμβανομένων και των μαθητών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

 

Συγκεκριμένα, θα προσδιοριστούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό και στο γυμνάσιο όπως καταγράφονται από εκπαιδευτικούς, θα διερευνηθούν οι πιθανές αιτίες των δυσκολιών αυτών και θα συζητηθούν οι πρακτικές που μπορούν να υιοθετηθούν από τους εκπαιδευτικούς προκειμένου να καταστεί αποτελεσματικότερη η υποστήριξη των μαθητών στο σχολείο.

 

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι οι μαθησιακές εμπειρίες έχουν καθοριστική σημασία για τη συνολική ανάπτυξη του ατόμου, θα συζητηθούν ζητήματα που άπτονται του ρόλου των εκπαιδευτικών στην αναγνώριση και υποστήριξη των μαθητών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο πλαίσιο του σχολείου, η συνεργασία με τους γονείς και οι δυνατότητες συνεργασίας με φορείς και υποστηρικτικούς θεσμούς.

 

Το σεμινάριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια