Δωρεάν σεμινάρια στο Ναύπλιο για γονείς παιδιών του Δημοτικού

 

Στο ΦΟΥΓΑΡΟ ξεκινά κύκλος δωρεάν σεμιναρίων από την Κυριακή 12 Μαρτίου έως την Κυριακή 14 Μαΐου στη ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΝΘΟΣ για γονείς με παιδιά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Μέσα από βιωματικές ασκήσεις και διάλογο θα επεξεργαστούν ερωτήματα που τους απασχολούν, προκειμένου να υποστηριχθούν στην άσκηση του ρόλου τους ως γονείς, μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής!

 

Είσοδος ελεύθερη

Ημέρες – ώρες λειτουργίας:

12, 19, 26 Μαρτίου, 30 Απριλίου, 7 & 14 Μαΐου: 11 πμ – 1 μμ

 

Είμαστε μια παρέα που ακούει, κατανοεί, δεν επικρίνει και κρατάει μυστικά. Ελάτε να κουβεντιάσουμε! Θα αναζητήσουμε τρόπους να μεγαλώσουμε παιδιά πιο ελεύθερα και πιο ευτυχισμένα. Θα θυμηθούμε, θα μοιραστούμε και θα δοκιμάσουμε να ξαναγίνουμε παιδιά που τολμούν, παίζουν και νιώθουν περισσότερο απ’ όσο σκέφτονται. Όμως, θα παραμείνουμε ενήλικες που ακούν με προσοχή. Οι εμπειρίες σου είναι πολύτιμες!

 

Σε περιμένουμε να τις μοιραστείς μαζί μας στις παρακάτω συναντήσεις:

 

1η συνάντηση (12 Μαρτίου): «Παιδί μου ποιος/α είσαι;»
Θα προσπαθήσουμε να γνωρίσουμε καλύτερα τα παιδιά μας μιλώντας στην ομάδα για εκείνα και την ιστορία τους. Έτσι, θα συνειδητοποιήσουμε τις προκλήσεις που μας θέτουν και τους τρόπους για να ανταποκριθούμε.

 

2η συνάντηση (19 Μαρτίου): «Και τώρα μεγάλωσα, ωρίμασα ή χάλασα;» ή «Μου θυμίζω τη μάνα μου»!
Θα θυμηθούμε τη δική μας παιδική ηλικία ώστε να αναπτύξουμε την ικανότητα να κατανοούμε τα παιδιά μας και να συμπορευόμαστε στο δρόμο τους προς την ενηλικίωση.

 

3η συνάντηση (26 Μαρτίου): «Η ελευθερία ριζώνει σε περιφραγμένα χωράφια».
Θα εξερευνήσουμε το δίλημμα ανάμεσα στην ελευθερία και την οριοθέτηση που προβληματίζει πολλούς γονείς. Βασικό γονεϊκό καθήκον είναι να δώσουμε στα παιδιά ρίζες για να νιώθουν ασφαλή αλλά και φτερά για να πετάξουν ψηλά. Η ισορροπία ανάμεσα στα δύο δεν είναι καθόλου εύκολη.

 

4η συνάντηση (30 Απριλίου): «Και οι γονείς κάνουν λάθη… ευτυχώς!»
Θα μοιραστούμε τις μικρές και μεγάλες αστοχίες μας στο ρόλο του γονιού και θα δούμε πώς αυτές μπορούν, όχι απλά να μη βλάψουν τα παιδιά, αλλά αντίθετα να ωθήσουν την ανάπτυξή τους.

 

5η συνάντηση (7 Μαΐου): «Ένα παιδί δύο… γονείς».
θα προβληματιστούμε για το πώς η σχέση των γονιών επηρεάζει και επηρεάζεται από τον τρόπο που ασκούν το γονεϊκό τους ρόλο και θα προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε τον κατάλληλο τρόπο για να συνεργαζόμαστε πιο αποτελεσματικά ως γονείς.

 

6η συνάντηση (14 Μαΐου): «Σου μιλώ για την καρδιά!»
Ίσως η πιο μεγάλη πρόκληση για ένα γονιό είναι να μάθει στα παιδιά του να αναγνωρίζουν και να εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Στην τελευταία μας συνάντηση θα αναζητήσουμε τρόπους να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να ζήσουν το θαύμα της “κατάδυσης” στην καρδιά. Ίσως είναι το κλειδί για όλα όσα ευχόμαστε για εκείνα!

 

Η Μαρία Ιωαννίδου

Ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ψυχολογία Υγείας από το Πανεπιστήμιο του Surrey της Αγγλίας. Μετά το πέρας των μεταπτυχιακών σπουδών της μετεκπαιδεύτηκε στη συστημική και στην υπαρξιακή συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία. Εργάστηκε για χρόνια στην Ειδική και τυπική Εκπαίδευση και έχει συντονίσει ομάδες γονέων. Επίσης, έχει συνεργαστεί ως εθελόντρια με φορείς όπως το ΚΕΕΛΠΝΟ, το γηροκομείο Ναυπλίου και το ΚΕΘΕΑ Κύτταρο. Σήμερα προσφέρει υπηρεσίες στο σύλλογο ΑμεΑ Οδύσσεια και στην Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου.

 

 

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής:

2752047380      [email protected]

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια