Η Ομάδα Γυναικών Άργους για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

 

Η Ομάδα Γυναικών Άργους (μέλος της ΟΓΕ) με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μάρτη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

 

Γυναίκα εργαζόμενη, άνεργη, νέα γυναίκα,

Είσαι το πιο εκμεταλλευόμενο κομμάτι των εργαζομένων.

Έχεις το μεγαλύτερο μεράδι στην ανεργία και στη μερική απασχόληση.

Η ανεργία και η απειλή της, σε αναγκάζουν να υπομένεις την τρομοκρατία και την προσβολή της προσωπικότητάς σου στους χώρους δουλειάς.

Είτε περισσότερο δουλεύεις είτε λιγότερο, η εκμετάλλευσή σου μεγαλώνει, ενώ τα κέρδη των εργοδοτών πολλαπλασιάζονται.

 

Πετσοκόβουν τη σύνταξή σου, αφαιρούν τα εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά σου δικαιώματα, σε αναγκάζουν να δουλεύεις μέχρι τα βαθειά γεράματα. Φορτώνουν στην πλάτη σου υποχρεώσεις της πολιτείας,  στους τομείς υγείας πρόνοιας, παιδείας, ακόμα και τη μητρότητα, δυσκολεύοντας τα νέα ζευγάρια να δημιουργήσουν οικογένεια. Μετά  τη διπλή βάρδια, στη δουλειά και στο σπίτι δεν περισσεύουν ώρες ούτε για ξεκούραση, ούτε για διασκέδαση και φυσικά  για συνδικαλισμό ούτε συζήτηση.

 

Ποιος όμως ευθύνεται για όλα αυτά;

Φταίει η πολιτική της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων, που χτίζει τα κέρδη των  επιχειρηματικών ομίλων, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, με τον ιδρώτα και το αίμα  μας, ανδρών και γυναικών, πατώντας στα ερείπια των δικαιωμάτων μας.

 

Γυναίκες, στις 8 Μάρτη του  1857 ξεσηκώθηκαν οι υφάντρες  και οι ράφτρες της Νέας Υόρκης, βγήκαν στους δρόμους διεκδικώντας λιγότερες ώρες δουλειάς, καλύτερες συνθήκες, ίδια μεροκάματα με τους άνδρες. Σήκωσαν το ανάστημά τους στην εργοδοσία και το κράτος της.

 

Αυτόν το δρόμο πρέπει να τραβήξουμε κι εμείς σήμερα και να μην υποταχτούμε στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

 

Να διώξουμε από μέσα μας το φόβο και τη μοιρολατρία, να μπούμε μπροστά και να ανατρέψουμε τα χειρότερα που έρχονται.

 

Να  μπούμε μαχητικά στον οργανωμένο αγώνα, συμμετέχοντας στην Ομάδα Γυναικών Άργους (ΟΓΕ), στα σωματεία, στους αγροτικούς συλλόγους,  να βαδίσουμε αγωνιστικά για το δικό μας μέλλον. Ένα μέλλον που θα είμαστε απαλλαγμένες από το άγχος και την ανασφάλεια της ανεργίας, της μετανάστευσης στο εξωτερικό, από μια ζωή-λάστιχο, χωρίς πολέμους και προσφυγιά.

 

Να αγωνιστούμε μαζί, ενάντια στο σύστημα που γεννά την ανεργία, τη φτώχεια, τον πόλεμο και την προσφυγιά.

 

Η Ομάδα Γυναικών Άργους (μέλος ΟΓΕ), σας καλεί στην εκδήλωση με θέμα: «Επαγγελματικές ασθένειες-Εργασιακές σχέσεις», την Κυριακή 19 Μάρτη (7 μμ) στο Εργατικό Κέντρο Άργους.

Αύριο, 8 Μάρτη, θα περιοδεύσει στο εργοστάσιο ιματισμού «Θεοδοσιάδης» στη Νέα Κίο.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια