Αφιερωμένο στην ημέρα της γυναίκας (από την Ελένη Παναγιωτοπούλου)

 

Παραβιάζω ανοικτές θύρες μάλλον, λέγοντας ότι ζούμε μια πολύ σύνθετη εποχή, δύσκολη και απαισιόδοξη. Μια εποχή με προεξάρχουσα την οικονομική διάσταση της κρίσης, αλλά με σημαντικότερη την ηθική και κοινωνική της διάσταση. Είμαστε μια κοινωνία σε συνολική κρίση. Απλώς, λόγω της εξαιρετικής οικονομικής δυσπραγίας, ήρθαν στο φως όλα τα ελλείμματα, ηθικά, κοινωνικά και πολιτικά, τα οποία συσσωρεύονταν σιγά σιγά, αλλά καλύπτονταν κάτω από την επίπλαστη ευημερία των δανεικών των προηγούμενων χρόνων. Και είναι ακριβώς αυτά τα ελλείμματα που υπονομεύουν κάθε προσπάθεια εξόδου και ανακυκλώνουν την κρίση.

 

Κάπου όμως πρέπει να τελειώσει αυτό πια, προτού καταρρεύσουμε σαν χάρτινος πύργος. Κι εμείς, οι γυναίκες, μπορούμε να βοηθήσουμε, γιατί είμαστε από την φύση μας και σύνθετες και δυνατές. Γιατί είμαστε οι στυλοβάτες της κοινωνίας μας και το ξέρουμε πολύ καλά. Η φύση μας έχει προικίσει με συμπόνοια για τους άλλους, αλλά και ρεαλισμό, με συναισθηματισμό , αλλά και αποτελεσματικότητα. Διαθέτουμε συναισθηματική νοημοσύνη. Δύναμη και ευαισθησία μαζί. Κάποτε μας κορόιδευαν για αυτό . Σήμερα όμως είναι το ζητούμενο σε όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις, στην σύγχρονη αγορά εργασίας, αφού αποδείχθηκε πιο ισχυρό «όπλο», από την ξερή τεχνοκρατική αντίληψη. Είναι το όπλο μας για να διαλύσουμε τις ψευδαισθήσεις, να αρνηθούμε τις ψεύτικες υποσχέσεις , να γυρίσουμε την πλάτη σε ιδεοληψίες και ψέματα και να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις όλων σε στόχους εφικτούς και αληθινούς.
Άρα λοιπόν, η συμβολή σας φίλες μου είναι ανεκτίμητη. Στο σπίτι, στην οικογένεια, στην δουλειά, στην κοινωνία , στον εθελοντισμό, στην αυτοδιοίκηση στην πολιτική.

 

Έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας . Πείτε την γνώμη σας. Δώστε λύσεις. Μπείτε μπροστά. Μπορείτε να κάνετε την διαφορά και σας έχουμε ανάγκη.

Ελένη Παναγιωτοπούλου,
Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου και Μέλος ΔΣ ΕΝΠΕ
Αναπληρώτρια Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ.
Επικεφαλής Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών Αργολίδας

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια