Απάντηση Αποστόλου για τις ζημιές στις καλλιέργειες της Αργολίδας από παγετό, χιονόπτωση

 

Απάντηση από τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Β. Αποστόλου, έλαβε ο βουλευτής Αργολίδας, Γιάννης Μανιάτης, στην ερώτηση που είχε καταθέσει τον Ιανουάριο σχετικά με τον τρόπο εκτίμησης από τον ΕΛΓΑ των ζημιών στις καλλιέργειες της Αργολίδας που πραγματοποιήθηκαν από την κακοκαιρία του Δεκεμβρίου 2016 και Ιανουαρίου 2017 με τις χαμηλές θερμοκρασίες και την έντονη χιονόπτωση.

 

Στην απάντησή του ο υπουργός αναφέρεται στην προς το παρόν διενέργεια επισημάνσεων σε καλλιέργειες κυρίως εσπεριδοειδών από τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ για τη διαπίστωση του ύψους της ζημιάς, ενώ στη συνέχεια θα γίνουν οι εκτιμήσεις. Όσον αφορά στις ζημιές στην παραγωγή μανταρινιών, σημειώνει ότι οι επισημάνσεις ολοκληρώθηκαν και ο Οργανισμός θα διενεργήσει εκτιμήσεις. Στη συνέχεια θα κοινοποιηθούν τα πορίσματα και θα ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους, ασφαλιστικά ενήμερους, παραγωγούς.

 

Ακολουθεί αναλυτικότερα η απάντηση του Υπ., κ. Β. Αποστόλου:

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια