Ομιλία του Δημήτρη Αλ. Τότσικα στο «Δαναό»: «Οι Μυκήνες και το Άργος μέσα από τα μάτια των περιηγητών»

 

Την Κυριακή 12 Μαρτίου και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα διαλέξεων του Συλλόγου Αργείων «ο Δαναός» θα ομιλήσει ο Δημήτριος Αλ. Τότσικας, Φιλόλογος με θέμα: «Οι Μυκήνες και το Άργος μέσα από τα μάτια των περιηγητών». Θα προβληθούν σχετικές διαφάνειες και θα ακολουθήσει συζήτηση.

 

    Ο Δημήτριος Αλ. Τότσικας    
Γεννήθηκε στο ΄Αργος και φοίτησε στο 1ο Λύκειο ΄Αργους.
Μετά το Λύκειο εισήχθη στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου το 2007 πήρε πτυχίο από το Τμήμα «Φιλοσοφίας- Παιδαγωγικής- Ψυχολογίας» της Φιλοσοφικής Σχολής.

 

Το 2009 ξαναγύρισε στο ΄Αργος και διδάσκει ως φιλόλογος στα ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια « Αυτενεργώ».
Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τον αθλητισμό και την προπονητική σε ακαδημίες ποδοσφαίρου ( είναι κάτοχος διπλώματος προπονητικής UEFA B), ενώ είναι και ερασιτέχνης μουσικός.

 

Το 2013 πήρε Master στην «Οργάνωση και διοίκηση αθλητικών οργανισμών και επιχειρήσεων» από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Ο τίτλος της μεταπτυχιακής του εργασίας ήταν: « Η εφαρμογή προγραμμάτων Διοίκησης Ολικής Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».

 

Από το 2014 είναι υποψήφιος διδάκτωρ του τμήματος «Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτιστικών Αγαθών» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η διατριβή του έχει τίτλο
«Οι Μυκήνες, η Τίρυνθα και το Ηραίον του ΄Αργους μέσα από τις μαρτυρίες και τις απεικονίσεις των περιηγητικών εκδόσεων».

 

Έχει συμμετάσχει στη συγγραφική ομάδα για την έκδοση  σχολικών βοηθημάτων για το Γυμνάσιο, που κυκλοφορούν από  τις εκδόσεις GUTENBERG.

 

Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά, ενώ διαθέτει πιστοποιητικό γνώσεων πληροφορικής από την εταιρία «ACTA»- τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια