Αποχή των 16 ανταποκριτών ΕΛΓΑ του Δήμου Άργους από τα καθήκοντά τους – Είναι απλήρωτοι από το 2015

 

Με επιστολή-ενημέρωση που απέστειλαν προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, τον προϊστάμενο του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Τρίπολης και το Γραφείο του Δημάρχου, οι ανταποκριτές ΕΛΓΑ στο Δήμο Άργους – Μυκηνών ανακοινώνουν ότι απέχουν από τα καθήκοντά τους αφού τελευταία φορά που πληρώθηκαν ήταν το Δεκέμβριο του 2015.

 

        Η επιστολή τους:       

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή μας, θα θέλαμε να σας εκθέσουμε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, σχετικά με τις αμοιβές μας ως ανταποκριτές του ΕΛΓΑ. Όπως ήδη γνωρίζετε, στις 24/12/ 2015 έγινε η τελευταία πληρωμή μας, που αφορούσε το τελευταίο εξάμηνο του 2015.

 

Έκτοτε, αν και συνεχίζουμε να ασκούμε κανονικά τα καθήκοντά μας σαν ανταποκριτές, δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία πληρωμή των δεδουλευμένων μας, ούτε η πάγια αποζημίωση, ούτε η αμοιβή για τις δηλώσεις.

 

Σε επανειλημμένες τηλεφωνικές μας επικοινωνίες με αρμόδιους υπαλλήλους, που να επισημάνουμε ήταν πάντα πρόθυμοι να μας ενημερώσουν αλλά δεν έχουν την ευθύνη των αποφάσεων, αρχικά συμπεράναμε ότι πρόκειται για μια καθυστέρηση που οφείλεται σε τεχνικά προβλήματα, τα οποία θα επιλύονταν στο άμεσο μέλλον.

 

Με αυτή την βεβαιότητα, θεωρήσαμε σκόπιμο να συνεχίσουμε κανονικά την άσκηση των καθηκόντων μας, με την ελπίδα ότι το πρόβλημά της πληρωμής μας, θα αντιμετωπιστεί γρήγορα.

 

Μετά τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν από το Δεκέμβριο του 2016 έως και πρόσφατα, με παρατεταμένους και ζημιογόνους παγετούς που προξένησαν πολύ σοβαρές ζημιές στα εσπεριδοειδή που καλλιεργούνται στην περιοχή του Δήμου μας, ο φόρτος εργασίας ήταν υπερβολικός και συνεχής.

 

Υποδεχθήκαμε το σύνολο σχεδόν των παραγωγών της περιοχής για ενημέρωση και παραλάβαμε εκατοντάδες δηλώσεις ζημιάς ο καθένας.

 

Παρόλα αυτά και έχοντας πάντα υπόψη μας, τους αγώνες των αγροτών της περιοχής μας, καθώς και τη δεινή οικονομική τους κατάσταση, καταβάλαμε κάθε προσπάθεια να ολοκληρωθεί η διαδικασία (αναγγελίες, υποβολή και παραλαβή δηλώσεων παραγωγών, συγκέντρωση και αποστολή τελών εκτίμησης στον ΕΛΓΑ, αποστολή συνοπτικών) χωρίς καμία αμοιβή μας, εργαζόμενοι στην ουσία εθελοντικά.

 

Δυστυχώς το πρόβλημα της πληρωμής μας δεν έχει επιλυθεί ακόμα, δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση από τη διοίκηση και διαπιστώνουμε πλέον, ότι η μη καταβολή των αμοιβών μας, δεν αποτελεί απλή καθυστέρηση, αλλά τείνει να γίνει ματαίωση.

 

Μετά από συγκέντρωση όλων των ανταποκριτών ΕΛΓΑ του Δήμου μας και ανταλλαγή απόψεων, λόγω μη καταβολής των δεδουλευμένων για την εργασία μας από τον Δεκέμβριο του 2015 και επειδή έχουμε φθάσει σε οριακό σημείο και η υπομονή μας έχει εξαντληθεί, αποφασίσαμε να απέχουμε από τα καθήκοντά μας ως ανταποκριτές έως ότου να πληρωθούμε.

 

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι η παρούσα επιστολή μας θα διαβιβαστεί στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και θα αναρτηθεί στα γραφεία του Δήμου μας, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά οι εξυπηρετούμενοι παραγωγοί.

 

Πιστεύουμε ότι σας εκθέσαμε με σαφήνεια το πρόβλημά μας και αναμένουμε σύντομα την παρέμβασή σας για επίλυσή του, έτσι ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να ασκούμε απρόσκοπτα τα καθήκοντά μας, όπως τόσα χρόνια πράξαμε με ευσυνειδησία και υπευθυνότητα, με στόχο την άμεση και αποτελεσματική εξυπηρέτηση, των αγροτών του Δήμου μας.

 

Με εκτίμηση,
οι κάτωθι ανταποκριτές ΕΛΓΑ του Δήμου Άργους-Μυκηνών

1. Αθανασόπουλος Γεώργιος
2. Ιακωβίδης Δημήτριος
3. Κωτσιαντής Ιωάννης
4. Λιαγκριδώνη Βασιλική
5. Λυκαργύρης Βασίλης
6. Μαστοράκη Αγγελική
7. Μπάρλα Παναγιώτα
8. Μπαβέλα Μαρία
9. Νάσαινα Σοφία
10. Παναγιωτόπουλος Σταμάτης
11. Παπαιωάννου Νικόλαος
12. Πίππα Φωτεινή
13. Σμυρλής Γεώργιος
14. Τσίρου Μαρία
15. Φλούτση Αικατερίνη
16. Χοβαρδάς Κων/νος

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια