Πολιτισμός

Με επιτυχία το Καρναβάλι της Καθαράς Δευτέρας στο Λυγουριό (φωτογραφίες)

 

Τη φετινή χρονιά ο καιρός ήταν επιτέλους σύμμαχος του «Παραδοσιακού Λυγουριάτικου Καρναβαλιού» που πραγματοποιήθηκε την Καθαροδευτέρα 27 Φεβρουαρίου, με μεγάλη προσέλευση κόσμου και εκτός των ορίων του Δήμου Επιδαύρου. Διοργανωτής ήταν ο σύλλογος “Καββαδίας”.

 

Καρναβαλιστές κάθε ηλικίας συμμετείχαν στην καθιερωμένη παρέλαση των αρμάτων που ξεκίνησε γύρω στις 11 το πρωί από την δυτική πλευρά του Λυγουριού και κατέληξε στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου, αφού διέσχισε τον κεντρικό δρόμο του χωριού. Εκεί είχε στηθεί η ταβέρνα μας που προσέφερε νηστίσιμα εδέσματα στους επισκέπτες και τους καρναβαλιστές…έως νωρίς το απόγευμα που κάηκε ο καρνάβαλος. Το «τιμώμενο πρόσωπο» ήταν ο νέος Πρόεδρος της Αμερικής, Τραμπ κρατώντας τη δάδα του ανά χείρας! Η θεματολογία είχε από όλα…καυστική σάτυρα για τα πολιτικά δρώμενα, τοπικά και μη, Άραβες, κυνηγούς, ναύτες, γέρους, στρουμφάκια, Άγρια Δύση, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τράπεζες και ο κατάλογος συνεχίζεται…!

 

 

Η φαντασία, η δημιουργικότητα και το γνωστό χιούμορ των διοργανωτών ξεχώρισαν για μία ακόμη φορά! Φυσικά, στο Λυγουριό την Καθαρά Δευτέρα δεν παίζουμε με χαρτοπόλεμο και σερπαντίνες, αλλά κάνουμε «αλευροπόλεμο» με βασικό συστατικό υλικό, τι άλλο φυσικά από το…αλεύρι! Ένα άσπρο σύννεφο κάλυπτε τα πάντα και τα πειράγματα έδιναν και έπαιρναν, συνοδευόμενα φυσικά από μουντζούρα!
Απόκριες στο Λυγουριό σημαίνει ατελείωτο γλέντι και ανεπανάληπτες στιγμές χαράς και κεφιού, σημαίνει παραδοσιακό καρναβάλι! Κάτι που συνέβη για μία ακόμη χρονιά και στο οποίο συνέβαλαν και οι επιχειρήσεις του Λυγουριού, αφού ενίσχυσαν οικονομικά την προσπάθειά μας και τους ευχαριστούμε, καθώς και όλους τους καρναβαλιστές που έδωσαν το δικό τους παλμό στην όλη διοργάνωση!

 

 

 

 

 

 

Share
Από τα
argolika.gr

Πρόσφατα

Διάλυση της εργολαβίας για το έργο του κόμβου Μυκηνών – Τι λέει η “Νέα Πελοπόννησος”

Διάλυση της εργολαβίας για το έργο του κόμβου Μυκηνών Στην Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας του Περιφερειακού…

2 ώρες πριν

Το πρόγραμμα του εορτασμού του Αγίου Πέτρου στο Άργος

Το πρόγραμμα του εορτασμού του Αγίου Πέτρου στο Άργος Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών και οκαθεδρικός ιερός…

3 ώρες πριν

Ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας για το Δώρο Πάσχα

Ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, Μπροστά στον καταιγισμό παραπληροφόρησης της εργοδοσίας, που…

5 ώρες πριν

Περιηγήσεις στα θρησκευτικά μνημεία του Δήμου Ναυπλιέων

Περιηγήσεις στα θρησκευτικά μνημεία του Ναυπλίου και της Αγίας Τριάδας διοργανώνονται από τον Δήμο Ναυπλιέων…

6 ώρες πριν

Πρόσκληση σε καλλιτέχνες για συμμετοχή σε έκθεση ζωγραφικής στο Κιβέρι

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κιβερίου “Γενέσιον” διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής με θέματα “Άνοιξη, Μητέρα  Φύση” από Κυριακή…

6 ώρες πριν

“Ναυπλία Ενωμένη”: Τι θα πληρώσουν οι συμπολίτες;

"Ναυπλία Ενωμένη": Τι θα πληρώσουν οι συμπολίτες; Ανακοίνωση του Δημήτρη Παπαδημόπουλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης…

8 ώρες πριν