To Αντιφασιστικό Μέτωπο κατά του νέου προέδρου της Τ.Κ. Ναυπλίου: «Mέλος της πλειοψηφούσας παράταξης και του νεοναζιστικού χώρου»

 

Ανακοίνωση για το νέο πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπλίου Δημήτρη Μπουγιώτη και την ακροδεξιά του ιδεολογία εξέδωσε το Αντιφασιστικό – Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας. «Εκτός από μέλος της πλειοψηφούσας δημοτικής παράταξης, τυγχάνει και δραστήριο μέλος ενός άλλου χώρου: του νεοναζιστικού» αναφέρει χαρακτηριστικά…

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Μετά την παραίτηση του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπλίου, ανέλαβε καθήκοντα ο Δημήτρης Μπουγιώτης, μέλος της παράταξης «Ναύπλιο, Επόμενη Μέρα» του Δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου.

 

Θα ήταν μια τυπική διαδικασία στα πλαίσια λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης αν δεν επρόκειτο για το συγκεκριμένο άτομο.

 

Και αυτό γιατί ο Δημήτρης Μπουγιώτης εκτός από μέλος της πλειοψηφούσας δημοτικής παράταξης, τυγχάνει και δραστήριο μέλος ενός άλλου χώρου: του νεοναζιστικού.

 

Με συμμετοχή σε δράσεις της χρυσής αυγής, με ενυπόγραφη αρθρογραφία σε ακροδεξιά περιοδικά, βασικός οργανωτής εκδήλωσης νεοναζιστών στην Αγ. Τριάδα το 2014 με θέμα την σβάστικα (η οποία και ακυρώθηκε μετά από κινητοποίηση του ΑΑΜΑ), με ρατσιστικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τέλος με την στήριξη του «βετεράνου» της ακροδεξιάς και δημοσιογραφικού οργάνου της χούντας Πολύδωρου Δάκογλου.*

 

Ύστερα από όλα αυτά, που ίσως δεν τα γνώριζε (;) (αλλά πλέον τα γνωρίζει) ο επικεφαλής της πλειοψηφούσας παράταξης και Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος,ρωτάμε:

 

– Θα επιτραπεί να κατέχει θέση εξουσίας στον Δήμο ένας θιασώτης των θεωριών της φυλετικής ανωτερότητας και των ρατσιστικών διακρίσεων;

 

– Θα συνεχίσει να αποτελεί μέλος της παράταξής του (από την οποία μάλιστα πρόσφατα διαγράφηκαν άτομα για «λόγους ηθικής») ένας νοσταλγός του Μουσολίνι και απολογητής της σβάστικας;

 

Το Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας καλεί όλους τους δημοτικούς συμβούλους και τις δημοτικές παρατάξεις να πάρουν θέση και να απαιτήσουν την απομάκρυνση του εν λόγω ατόμου από κάθε θέση που σχετίζεται με τον Δήμο.

 

Το επιχείρημα πως «αφού τον ψήφισαν κάποιοι, δεν μπορεί να γίνει τίποτα» καταρρέει μπροστάστην πρόσφατη πανηγυρική δικαστική δικαίωση του Δημάρχου Πατρέων Πελετίδη για την αντιφασιστική του στάση.

 

Δείχνει ότι πλέον δεν υπάρχει επίφαση «νομιμότητας» για τις φασιστικές αντιλήψεις/πρακτικές και τους φορείς τους, είτε πρόκειται για συμμορίες τύπου χρυσής αυγής είτε για μεμονωμένα άτομα και δεν θα υπάρχει δικαιολογία για όποιον συνεχίζει να τα στηρίζει.

 

Το ΑΑΜΑ παλεύοντας να μην δυσφημιστεί η πόλη του Ναυπλίου από την παρουσία νοσταλγών της ναζιστικής Κατοχής στην τοπική αυτοδιοίκηση και με την ευκαιρία του Μαραθωνίου που στρέφει τα φώτα της δημοσιότητας στην πόλη, θα κινηθεί ώστε το θέμα να πάρει την διάσταση που πρέπει με την γνωστοποίησή του σε φορείς, σωματεία, αντιρατσιστικές οργανώσεις, σε τοπικό όσο και πανελλαδικό επίπεδο.

 

*Για όλα όσα αναφέρονται υπάρχει άφθονο υλικό τεκμηρίωσης. Για να το βρει κάποιος αρκεί μια απλή περιήγηση στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

4 σχόλια

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια