Δήλωση της Ελένης Παναγιωτοπούλου για τη δακοκτονία

 

Σχετικά με το θέμα της δακοκτονίας, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ελένη Παναγιωτοπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

Η πίεση του ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών, μετά από την άμεση κινητοποίηση των Περιφερειαρχών Κρήτης και Πελοποννήσου, απέδωσε καρπούς για την δακοκτονία.  Στη συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής το απόγευμα της Πέμπτης 23 Φεβρουαρίου 2017, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτης έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση όσον αφορά τη δακοκτονία (από τα επίσημα πρακτικά της Βουλής):

 

“Θέλω να αναφερθώ μισό λεπτό στο θέμα της δακοκτονίας, για να μην δημιουργείται κανενός είδους αναστάτωση. Και φέτος θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία που είχε γίνει και τα προηγούμενα χρόνια.
Έχουμε έρθει σε επαφή και με το αρμόδιο Υπουργείο, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή οποιαδήποτε ανάγκη για μια περαιτέρω τροπολογία. Ακριβώς η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί”.
Ως γνωστόν, έγινε έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο την προηγούμενη Παρασκευή, για να συζητηθεί αυτό το θέμα και οι δασικοί χάρτες. Όσον αφορά τη δακοκτονία, υπήρχε έγγραφο του Υπ. Αγροτικης Ανάπτυξης που μεταβίβαζε την αρμοδιότητα της δακοτκονίας στο Υπ. Εσωτερικών. Παράλληλα δεν είχε γίνει καμμία ενέργεια για προμήθεια φαρμάκων και γαι την ακτανομή των ποσών στις Περιφέρειες . Δηλ πρακτικά, καταργούσε την δακοκτονία για φετος . Εχω αναρτήσει χθες και την σχετική απόφαση του ΔΣ της ΕΝΠΕ, οπου ήρθε το θέμα απο τους Περιφερειάρχες Πελοποννήσου και Κρήτης.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια