Γ. Μανιάτης: Εγκληματική αδιαφορία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για το πρόγραμμα της δακοκτονίας

 

«Εγκληματική αδιαφορία» χαρακτηρίζει με ερώτησή στη Βουλή ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης, μαζί με τους υπόλοιπους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τη στάση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όσον αφορά τη δακοκτονία.

 

Αναλυτικότερα, ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

 

«Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί το πρόγραμμα δακοκτονίας και η φετινή ελαιοπαραγωγή, λόγω της εγκληματικής αδιαφορίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την έγκαιρη διενέργεια του διαγωνισμού με ηλεκτρονική δημοπρασία για την προμήθεια για όλη την χώρα των απαραίτητων φυτοπροστατευτικών σκευσμάτων για την προστασία της ελαιοπαραγωγής από τον δάκο. Την σοβαρή αμέλεια για το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών, προσπαθεί να την κρύψει κάτω από το χαλί και προκειμένου να καλύψει το εγκληματικό του λάθος, σπεύδει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή όπως συνηθίζει να μεταφέρει την αρμοδιότητα διενέργειας του διαγωνισμού στο υπουργείο Εσωτερικών και τις Περιφέρειες της Χώρας.

 

Επειδή η μεταφορά κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, της ευθύνης του προγράμματος δακοκτονίας στο Υπουργείο Εσωτερικών, είναι πρόχειρη και υπονομευτική για την φετινή ελαιοπαραγωγή και

 

Επειδή ο διαγωνισμός για την προμήθεια των σκευασμάτων φυτοπροστασίας αν ξεκινήσει τώρα από το Υπουργείο Εσωτερικών ή τις Περιφέρειες, θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο, όταν δηλαδή θα πρέπει να τελειώνει το πρόγραμμα δακοκτονίας.

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Τι προτίθεται να πράξει άμεσα για την προμήθεια των σκευασμάτων φυτοπροστασίας για την διενέργεια της δακοκτονίας;
2. Τι θα πράξει για να διασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση και τις προϋποθέσεις για να σωθεί το συλλογικό πρόγραμμα δακοκτονίας και το φετινό εισόδημα από την ελαιοπαραγωγή;»

1 σχόλιο

  1. Κοίτα να ασχοληθείς με τιποτ’άλλο.που σε πιάσε ο πόνος για την δακοκτονία!!!που ήσουν πέρυσι τέτοια εποχη;σηκώνες το χέρι στη βουλή και έλεγες ΝΑΙ στα μνημόνια!!!

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια