Με επιτυχία ο 1ος Δρόμος Αξιών από τους προσκόπους του Άργους (φωτογραφίες)

 

 

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου έγινε με μεγάλη επιτυχία ο 1ος Δρόμος Αξιών που διοργάνωσε το 1ο Σύστημα Προσκόπων Άργους για την Ημέρα Σκέψεως (22 Φεβρουαρίου) μια Παγκόσμια Ημέρα που αποτελεί ορόσημο για τους απανταχού Προσκόπους και Οδηγούς, σε ανάμνηση της γέννησης του ιδρυτή της Προσκοπικής Κίνησης Λόρδου Baden Powell.

 

Όπως αναφέρει ο Βαγγέλης Μπουρδέρης (1ο Σύστημα Προσκόπων Άργους):

 

Μια ημέρα περισυλλογής αλλά και διαρκούς αφύπνισης για τη διατήρηση και διάδοση των πανανθρώπινων αξιών. Μια Σκέψη που έχει κεντρικό μήνυμα την ειρήνη, τη φιλία και τη δημιουργία για έναν κόσμο ακόμα καλύτερο.

 

Όσο αφορά το αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα συμμετείχαν 282 αθλητές (204 δρομείς και 76 περιπατητές) που κάλυψαν μια διαδρομή 11,5 χλμ και είχε σημείο εκκίνησης και τερματισμού τον ατμοσφαιρικό και όμορφο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου του Άργους με πορεία έως το Κεφαλάρι και συγκεκριμένα έξω από τον Ιερό Ναό της ζωοδόχου Πηγής και από εκεί επέστρεψε από παράλληλη διαδρομή.

 

Ο καιρός ήταν σύμμαχος στις προσπάθειες των αθλητών και το στοιχείο που χαρακτήρισε τον αγώνα ήταν η όμορφη ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε πριν και ιδιαίτερα μετά την ολοκλήρωση των προσπαθειών τους με μια όμορφη συνάθροιση στις κερκίδες του Αρχαίου Θεάτρου όπου με τις απονομές ολοκληρώθηκε αυτό το όμορφο δρομικό γεγονός.

 

Ένα ακόμα ιδιαίτερο στοιχείο ήταν το αναμνηστικό συμμετοχής που απενεμήθη στους αθλητές, ήταν χειροποίητο από ξύλο ελιάς και ξεχωριστό για κάθε αθλητή που το λάμβανε.
Ιδιαίτερη ήταν και η διαδρομή καθώς σε κάθε χιλιομετρική σήμανση αναγραφόταν και κάποια Αξία Ζωής!!!

 

Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Άργους ευχαριστεί τον Δήμο Άργους Μυκηνών και ιδιαίτερα τον κύριο Νικόλαο Δελή που στήριξε τον αγώνα, την κυρία Σπυριδούλα Σπανού από το Γραφείο του Δημάρχου Άργους Μυκηνών για την αμέριστη βοήθεια, τα Ζαχαροπλαστεία Αθανασόπουλος, την Αντιπροσωπία Ποτών Κατσιαδράμη, τον κύριο Σιαχάμη Νικόλαο από τον Σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Αργολίδας ¨Δεσμοί Αίματος¨ για την υλική υποστήριξη του αγώνα, τον κύριο Σούρσο Ηρακλή για την βοήθειά του στο λειτουργικό κομμάτι του αγώνα.

 

Επίσης τον κύριο Σιδέρη Βασίλειο θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, τον κύριο Γκαβούνο Νικόλαο πρόεδρο της ΚΕΔΑΜ, και τον κύριο Τζαβέλλα Ευαγγέλου Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Άργους Μυκηνών για την παρουσία τους στην εκδήλωση απονομών.
Τέλος ευχαριστούμε θερμά την κυρία Παπαδημητρίου Άλκηστη Προισταμένη Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας για την παραχώρηση του Αρχαίου Θεάτρου Άργους όπου λάμπρυνε και ανέδειξε όλον τον αγώνα.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια