Ερωτήματα από τον Γ. Γκιόλα στον Γ. Στουρνάρα για την απόδοση μέτρων πάταξης της φοροδιαφυγής (βίντεο)

 

Σειρά ερωτημάτων προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννη Στουρνάρα έθεσε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, με θέμα την ενδιάμεση έκθεση της ΤτΕ, για τη νομισματική πολιτική του 2016.

 

Ο κ. Γκιόλας απευθυνόμενος στον κ. Στουρνάρα και επισημαίνοντας τις αντικειμενικές δυσχέρειες (εδώ και χρόνια) στην είσπραξη των φόρων, υπέβαλε ερωτήματα σχετικά με την απόδοση συγκεκριμένων μέτρων που έχουν ληφθεί, έτσι ώστε να μη δέχονται μεγάλη (φορολογική) πίεση οι μικρομεσαίες τάξεις.
Ο βουλευτής Αργολίδας ρώτησε τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας αναφορικά με εισπράξειςφόρων από καταθέσεις στο εξωτερικό, από το καπνικό, από την προσπάθεια πάταξης του λαθρεμπορίου , από τις λίστες Λαγκάρντ κλπ, και με βάση αυτά αν δικαιολογείται η αισιοδοξία για το μέλλον.

 

Ο κ. Γκιόλας τόνισε επίσης ότι για τη μη ολοκλήρωση, ακόμη, της δεύτερης αξιολόγησης φέρουν ευθύνη οι θεσμοί με τις αντικρουόμενες θέσεις και απαιτήσεις τους ενώ για τις ιδιωτικοποιήσεις επισήμανε ότι δεν μπορούν γίνονται με ταχύτατες διαδικασίες (fasttrack) και να παραγνωρίζεται το θεσμικό πλαίσιο, οι περιβαλλοντικοί όροι κλπ.

 

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί…

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια