Πολιτικοί γάμοι με τιμοκατάλογο στο Δήμο Ναυπλιέων

 

του Γιώργου Νικολόπουλου

 

Από 100 έως και 300 ευρώ θα κοστίζουν πλέον στους νεόνυμφους οι πολιτικοί γάμοι που θα γίνονται στο Δήμο Ναυπλιέων. Την απόφαση αυτή πήρε η Οικονομική Επιτροπή και πρόκειται να τη φέρει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Αποφασίστηκε η επιβολή ανταποδοτικού τέλους, όπως συμβαίνει και σε άλλους Δήμους με το σκεπτικό ότι «για την τέλεση του πολιτικού γάμου απαιτείται οργάνωση, διαμόρφωση, καθαριότητα και συντήρηση του χώρου τέλεσης των γάμων, καθώς και απασχόληση των εμπλεκομένων κατά περίπτωση υπαλλήλων (διοικητικοί υπάλληλοι, κλητήρες, καθαρίστριες, κλπ), αρκετές φορές και πέραν του ωραρίου».

 

Το τέλος θα καταβάλλεται από τους μελλόνυμφους στο ταμείο του Δήμου μαζί με την αίτηση για την τέλεση του γάμου.

 

Ο τιμοκατάλογος έχει ως εξής:

 

100 € όταν έστω ο ένας από τους δύο μελλόνυμφους είναι δημότης. Όταν κανείς από αυτούς που παντρεύονται δεν είναι δημότης το ποσό φτάνει τα 150 €. Ο γάμος ισχύει για ώρες λειτουργίας του Δημαρχείου και πρέπει να γίνει στο κτίριό του. Για γάμους εκτός Δημαρχείου, αλλά σε άλλο δημοτικό κτίριο οι τιμές είναι 200 € για τους δημότες και 300 € για τους μη δημότες. Για τους άπορους και τα ΑμεΑ οι γάμοι θα είναι δωρεάν.

 

Στα παραπάνω ποσά προστίθενται και τα παράβολα για τις άδειες γάμου, κόστους 18 ευρώ για κάθε μελλόνυμφο, 36 ευρώ το ζευγάρι.

 

Τα τελευταία χρόνια κάποιοι δήμοι έχουν επιβάλει τέλος γάμου, για την τελετή. Στην Αττική δεν λείπει ακόμα και η έρευνα… αγοράς, για να βρουν το πιο φθηνό δημαρχείο! Στο Περιστέρι είναι 30 ευρώ, ενώ στον Δήμο Αθηναίων 75 εάν είναι και οι δύο μελλόνυμφοι δημότες και 100 σε διαφορετική περίπτωση. Στον Πειραιά οι γάμοι γίνονται δωρεάν, εκτός από το απόγευμα του Σαββάτου, που κοστίζουν 150 ευρώ.

 

Στην Κρήτη απαντώνται οι πιο ακριβές τιμές: στο Ηράκλειο 100 ευρώ για πρωί και 150 για το απόγευμα, στον Άγιο Νικόλαο 150 αν τελεστεί στο δημαρχείο, ενώ προβλέπεται και η περίπτωση του ξενοδοχείου. Τότε όμως το ειδικό τέλος ανεβαίνει στα 550 ευρώ. Σε άλλους δημοφιλείς προορισμούς, όπως οι Σπέτσες και η Ύδρα, οι πολιτικοί γάμοι γίνονται χωρίς επιπλέον επιβάρυνση, ως τουριστικό κίνητρο, αλλά στη Ρόδο στοιχίζουν 70 ευρώ.

 

Πολλοί δημότες διαμαρτύρονται (όχι άδικα) για το τέλος γάμου θεωρώντας υποχρέωση του Δήμου να τους παντρεύει…

4 σχόλια

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια