Ομιλία της Ελένης Παναγιωτοπούλου σε σεμινάριο με θέμα «Γυναίκες και Αυτοδιοίκηση»

 

Eκδήλωση διοργανώθηκε το προηγούμενο Σάββατο στην Αθήνα, από τις γραμματείες Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ, με θέμα Γυναίκες και Αυτοδιοίκηση. Είχε την μορφή θεματικού σεμιναρίου για την αυτοδιοίκηση και απευθυνόταν κυρίως σε γυναίκες με πρόθεση να πολιτευτούν στον τομέα αυτό, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

 
Στους ομιλητές περιλαμβάνονταν η Μαριέττα Γιαννάκου, τέως υπουργός, ο Δ. Κάρναβος, δήμαρχος Καλλιθέας, η Κατερίνα Χρυσοπούλου, δημοτική σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών δήμου Βριλησσίων, η Ελένη Παναγιωτοπούλου, Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου και αναπληρώτρια Γραμματέας Τοπικής Αυτοδοίκησης ΝΔ και ο Ευτύχης Βαρδουλάκης, σύμβουλος επικοινωνίας του Προέδρου της ΝΔ.

 
Στην ομιλία της η κα Παναγιωτοπούλου παρουσίασε τις βασικές αρχές του νόμου του Καλλικράτη, δηλ. του θεσμικού πλαισίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αναλύοντας θέματα θεσμικά, διοικητικά, εκλογικά, οικονομικά, ελέγχου – διαφάνειας και αρμοδιοτήτων των δήμων και των περιφερειών.

 

Αναφέρθηκε στη σημασία που έχουν οι αυξημένες αρμοδιότητες που απέδωσε ο νόμος στους Δήμους και τις Περιφέρειες με σημαντικότερη όλων την αρμοδιότητα για την τοπική ανάπτυξη, που έχουν αναλάβει οι Περιφέρειες, με τη διαχείριση ευρωπαϊκών και άλλων πόρων. Αναφέρθηκε στα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που έχουν παρουσιαστεί στους ΟΤΑ, με βασικότερο την υποστελέχωση, την υποχρηματοδότηση και την επικάλυψη αρμοδιοτήτων και στην ανάγκη να διορθωθούν οι όποιες αστοχίες του νόμου, με στόχο την ενδυνάμωση της αυτοδιοίκησης και την αποκέντρωση, για ένα σύγχρονο, ευέλικτο, επιτελικό και συνεκτικό Κράτος.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια