Τελευταίες παραστάσεις για το θεατρικό της “Πρότασης”

 

Η Πρόταση ξεκίνησε και πάλι τη νέα θεατρική της περίοδο επιμένοντας να ανεβάζει έργα που οι κανόνες τις ζωής το επιβάλλουν ή επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται πάντα με τα χρώματα που οι ίδιοι οι άνθρωποι την έχουν εμποτίσει.

 

Ολόκληρος ο πολιτικός και κοινωνικός βούρκος μέσα στον οποίο πλατσουρίζουν, ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας.

 

Οι αρχικές διαφορές γίνονται σιγά-σιγά κοινές διαθέσεις και συμφωνίες, ενώ τα προσωπικά στοιχεία που διαχειρίζεται ο καθένας για τον άλλο παύουν να είναι στοιχεία εκβιασμού για τους ίδιους και τα χρησιμοποιούν για να εκβιάσουν άλλους.

 

Άνθρωποι της καθημερινότητας, κάνουν πολιτική! Προνόμιο που δίνεται από τις πολιτικές ηγεσίες στον… κυρίαρχο λαό!

 

Είναι ακριβώς όπως τους ήθελαν και εξακολουθούν να τους θέλουν οι ηγεσίες αυτές : αμαθείς, πληθωρικούς καταφερτζήδες της πολιτικής, αναίσχυντους εκβιαστές με ποταπά και γελοία ιδιωτικά στοιχεία ανθρώπων στην κατοχή τους, τιμητές του πολιτικού αρχηγού στον οποίο ορκίζονται, χωρίς κανένα ηθικό φραγμό και καμία έστω ένδειξη συνείδησης της θέσης και των ικανοτήτων τους.

 

Το κυρίαρχο προσωπείο του μικροαστού της μεταπολίτευσης που επιβλήθηκε ως μονοκομματική ιδεολογία σε όλους τους χώρους.

 

Παράγοντες της πολιτικής που καταστρώνουν σχέδια για τον εαυτό τους και το κόμμα τους, αποκαλύπτοντας με τους διαλόγους τους το μεγαλείο της ελληνική συνδικαλιστικής αστειότητας, την απεραντοσύνη της κομματικής διαπλοκής και την ωμή και ανήθικη παιδεία εκβιασμών και διλλημάτων με τα οποία ορίζεται στην Ελλάδα η πολιτική κυριαρχία.

 

Μια κωμωδία σε σκηνοθεσία του Νικόλα Ταρατόρη που καλεί τον συνειδητοποιημένο πολίτη να σκεφτεί και πάλι ολόκληρη τη μεταπολιτευτική πορεία της χώρας μας και των ανθρώπων της.

 

Στο νέο στέκι της Πρότασης (Οδ. Ανδρούτσου 13 – Άργος) οι Θάνος Παιδάκης, Γιώργος Μυλωνάς, Αριστογείτων Πανανός και Κώστας Κατσίλας δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και μας θυμίζουν πως οι ερασιτεχνικοί θίασοι και οι πολιτιστικοί σύλλογοι βρίσκονται, παρά τις αντίξοες συνθήκες, στην πρωτοπορία της διατήρησης και ανανέωσης των πολιτιστικών πραγμάτων στον τόπο μας.
Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Πίνκας Νάντη-Ταρατόρη και βοηθός σκηνοθέτη είναι η Πόπη Κούγια.
Τελευταίες παραστάσεις το Σάββατο και την Κυριακή 18 και 19 Φεβρουαρίου στις 9:00 το βράδυ.
Για κρατήσεις στο τηλ: 6944 553080.

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια