Αλαβάνος – Σπανού στο Ναύπλιo: Απαραίτητη προϋπόθεση της ανάκαμψης η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα

 

Η έξοδος από το ευρώ και η μετάβαση σε ένα εθνικό νόμισμα ήταν το θέμα της ομιλίας στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου από τον επικεφαλής του «Σχεδίου Β» Αλέκο Αλαβάνο και τη Δέσποινα Σπανού της Λαϊκής Ενότητας.

 

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΛΑ.Ε. Αργολίδας, οι δύο ομιλητές επεσήμαναν ότι από την τεράστια ύφεση δεν υπάρχει διέξοδος και το μέλλον θα είναι ακόμη χειρότερο. “Δεν περίμενα το 2010,  ότι έπειτα από 7 χρόνια θα προστίθενται νέα μέτρα, ακόμα πιο σκληρά” ανέφερε ο Αλέκος Αλαβάνος.

 

Και οι δύο τόνισαν ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την ευημερία είναι η αποχώρηση από το ευρώ και η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.

 

«Με το ευρώ η ζωή θα είναι χειρότερη και για εμάς και για τις επόμενες γενιές» είπε η εκπρόσωπος της ΛΑ.Ε. τονίζοντας πως με σωστά σχεδιασμένο τρόπο είναι εφικτή η μετάβαση από το ένα νόμισμα στο άλλο.

 

Επεσήμανε πως θα πρέπει να γίνει διαγραφή του χρέους, το οποίο δεν είναι βιώσιμο με παύση πληρωμών, να γίνει εθνικοποίηση των τραπεζών, καθώς στις τρεις ανακεφαλοποιήσεις μέχρι τώρα δεν έχει δοθεί δεκάρα στην πραγματική οικονομία. «Θα πρέπει η Τράπεζα της Ελλάδος να υπάγεται στον ελληνικό έλεγχο» ανέφερε η κα Σπανού. Επίσης, να υπάρξει παραγωγική ανασυγκρότηση σε τομείς που πρέπει να στηριχθούν, να γίνει στήριξη του εισοδήματος με αυξήσεις στους μισθούς ώστε να κινηθεί η αγορά και στήριξη της Παιδείας, της Υγείας και του Πολιτισμού.

 

Ο Αλέκος Αλαβάνος αναφέρθηκε στις ευνοϊκές συγκυρίες που δημιουργούνται σε διεθνές επίπεδο, αφού γίνεται όλο και μεγαλύτερη η απαξίωση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και τόνισε πως η αμφισβήτηση προς το ευρώ σήμερα είναι τόσο μεγάλη όσο ποτέ.

 

Τόνισε πως είναι αναγκαία η συνεργασία από όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς για τη δημιουργία ενός Μετώπου το οποίο θα ξεπερνά την Αριστερά και θα μπορέσει να συσπειρώσει το λαό. Η δημιουργία του επείγει, και εάν υπάρξει καθυστέρηση θα υπάρξει συσπείρωση του κόσμου από ακροδεξιά κέντρα.

 

«Όσοι δεν επιθυμούν τη συνεργασία των αριστερών δυνάμεων διακατέχονται από ανευθυνότητα» είπε ο κ. Αλαβάνος.

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια