Οι εθελοντές σαμαρείτες και διασώστες του Ερυθρού Σταυρού σε σεμινάριο για την προσφορά μυελού των οστών

 

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ναυπλίου, Κορίνθου και Τρίπολης με την υποστήριξη του Τομέα Σαμαρειτών και του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιου Αυγερινού αποδέχτηκε την πρόσκληση του Συλλόγου εθελοντών Αιμοδοτών “Δεσμοί Αίματος” και του ΚΕΔΜΟΠ ‘’Χάρισε Ζωή’’ και συμμετείχε στο 4ο σεμινάριο εκπαίδευσης και πιστοποίησης ενημερωτών – προσελκυτών δοτών Μυελού των Οστών που έγινε στο Άργος.

 

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός δεν θα μπορούσε να μην συμμετέχει σε ένα σεμινάριο όπου στόχο είχε την προσφορά ανθρώπου προς έναν άλλο άνθρωπο. Στο σεμινάριο εκπαιδεύτηκαν και πιστοποιήθηκαν Εθελοντές Σαμαρείτες ώστε να μπορούν ενημερώνουν και να εγγράψουν πιθανούς εθελοντές δότες ώστε κάθε πάσχοντας να βρίσκει τον δότη του που πραγματικά θα του Χαρίσει Ζωή. Δυστυχώς δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό σε πολλούς ότι η διαδικασία λήψης μοσχεύματος πραγματοποιείται από το αίμα και ότι μπορεί κάποιος να γίνει δότης απλά δίνοντας σάλιο.

 

Οι εθελοντές του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ναυπλίου, Κορίνθου και Τρίπολης είναι έτοιμοι να βάλουν και αυτοί το δικό τους λιθαράκι στον συνάνθρωπο που αγωνιά καθημερινά μέχρι να βρει το συμβατό του δότη γιατί η μοναδική ελπίδα είναι η μεταμόσχευση μυελού των οστών…

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια