Για κωλυσιεργία του Δήμου κάνει λόγο η Πρωτοβουλία Πολιτών για Δημοτικούς Λαχανόκηπους στο Ναύπλιο

 

Με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Πολιτών για Δημοτικούς Λαχανόκηπους στο Ναύπλιο αναφέρεται σε κωλυσιεργία του Δήμου. Το αρμόδιο γραφείο του Δήμου Ναυπλίου αναφέρεται σε χρονοβόρα διαδικασία και οι πολίτες θεωρούν ότι το θέμα μπορεί να προχωρήσει με το πάτημα ενός κουμπιού:

 

Όπως ενημερώσαμε και πριν ένα μήνα το αίτημα μας για δημιουργία δημοτικών λαχανόκηπων στο Ναύπλιο έχει φτάσει πλέον στο τελευταίο στάδιο. Απομένει πλέον η οριστικοποίηση της απόφασης από το Δημοτικό συμβούλιο. Για να γίνει αυτό απαιτείται να επιλεγούν τα κατάλληλα κτήματα από το κτηματολόγιο του Δήμου. Σαν πρωτοβουλία καταθέσαμε ήδη από τις 17/1/17 με την αρχή του νέου χρόνου αίτηση προς το αρμόδιο γραφείο του Δήμου προκειμένου να μας δοθεί το κτηματολόγιο και εν συνεχεία να το θέσουμε υπό ανοιχτή συζήτηση ούτως ώστε να αποφασιστεί ανοιχτά και δημοκρατικά ποιες θα είναι οι προτάσεις μας για την πραγματοποίηση των δημοτικών λαχανόκηπων.

 

Παρόλα αυτά μετά από 20 μέρες αναμονής μας ενημέρωσαν από το αντίστοιχο γραφείο ότι πρόκειται για χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί πολύ προσεκτική δουλειά. Δεδομένου ότι το κτηματολόγιο του Δήμου είναι ήδη έτοιμο και η πρόσβαση σε αυτό από υπηρεσία του Δήμου είναι κατά την γνώμη μας απλώς ζήτημα πατήματος ενός κουμπιού θα θέλαμε να θέσουμε ανοιχτά το ζήτημα αυτό -της κωλυσιεργίας- προς προβληματισμό από όλους τους ενδιαφερόμενους. Ιδιαίτερα σε μια εποχή μεγάλης ανεργίας και οικονομικής ανέχειας.

5 σχόλια

  1. Ρε σεις τι το παλεύετε;Οι Ναυπλιώτες είναι βολεψάκηδες,σιγά μην ασχοληθούν να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο.Αν οργανώσετε συλλογικό καφέ τότε μόνο θα κουνηθούν από τους καναπέδες τους. Δουλίτσα, φαί, κακά, νάνι, καφές και ..άντε και καμιά δήθεν πολιτιστική εκδήλωση για τα μάτια του κόσμου…

  2. πολύ δημοκρατία και στο “ευρωπαικό” Ναύπλιο. Αγκαλίαζει τους επισκέπτες πετάει τους δημότες στην άκρη. δηλαδή που θα πρεπει να απευθυνεται ο πολίτης εν ετη 2017 ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ; η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑ
    και οι μιλημένοι υπάλληλοι του Δήμου , είναι εκεί για να εξυπηρετούν τον πολίτη. Στο σπίτι τους ας κάνουν οτι θέλουν. Υπάρχουν δημοκρατικοί και συνταγματικοί κανόνες που καταπατούνται γενικώς σε Αργος και Ναύπλιο τώρα τελευταία.
    καποιος εισαγγελέας δεν μπορεί δηλαδή να παρέμβει; να ρωτήσει; να δεί τι απαντήσεις λαμβάνει ο πολίτης από τους δημοτικούς υπαλλήλους και τοων δυο δήμων; θα επανελθω στο θέμα αργότερα γιατί κάτι έγινε με την ΑΕΠΙ και πρέπει να κλείσω.

    • Και να φανταστείτε η κωλυσιεργία δεν είναι θέμα 20 ημερών…η προσπάθεια έχει ξεκινήσει από το 2015!Γεγονός που σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία καλή θέληση από το Δήμο να δημιουργηθεί. Παρότι είχαν συγκεντρωθεί και υπογραφές που θα έπρεπε να ληφθούν υπόψιν.Και το μόνο που γίνεται εδώ και καιρό είναι να στέλνουν τους εκπροσώπους της Πρωτοβουλίας για τους Λαχανόκηπους από γραφείο σε γραφείο…

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια