Για κωλυσιεργία του Δήμου κάνει λόγο η Πρωτοβουλία Πολιτών για Δημοτικούς Λαχανόκηπους στο Ναύπλιο

 

Με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Πολιτών για Δημοτικούς Λαχανόκηπους στο Ναύπλιο αναφέρεται σε κωλυσιεργία του Δήμου. Το αρμόδιο γραφείο του Δήμου Ναυπλίου αναφέρεται σε χρονοβόρα διαδικασία και οι πολίτες θεωρούν ότι το θέμα μπορεί να προχωρήσει με το πάτημα ενός κουμπιού:

 

Όπως ενημερώσαμε και πριν ένα μήνα το αίτημα μας για δημιουργία δημοτικών λαχανόκηπων στο Ναύπλιο έχει φτάσει πλέον στο τελευταίο στάδιο. Απομένει πλέον η οριστικοποίηση της απόφασης από το Δημοτικό συμβούλιο. Για να γίνει αυτό απαιτείται να επιλεγούν τα κατάλληλα κτήματα από το κτηματολόγιο του Δήμου. Σαν πρωτοβουλία καταθέσαμε ήδη από τις 17/1/17 με την αρχή του νέου χρόνου αίτηση προς το αρμόδιο γραφείο του Δήμου προκειμένου να μας δοθεί το κτηματολόγιο και εν συνεχεία να το θέσουμε υπό ανοιχτή συζήτηση ούτως ώστε να αποφασιστεί ανοιχτά και δημοκρατικά ποιες θα είναι οι προτάσεις μας για την πραγματοποίηση των δημοτικών λαχανόκηπων.

 

Παρόλα αυτά μετά από 20 μέρες αναμονής μας ενημέρωσαν από το αντίστοιχο γραφείο ότι πρόκειται για χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί πολύ προσεκτική δουλειά. Δεδομένου ότι το κτηματολόγιο του Δήμου είναι ήδη έτοιμο και η πρόσβαση σε αυτό από υπηρεσία του Δήμου είναι κατά την γνώμη μας απλώς ζήτημα πατήματος ενός κουμπιού θα θέλαμε να θέσουμε ανοιχτά το ζήτημα αυτό -της κωλυσιεργίας- προς προβληματισμό από όλους τους ενδιαφερόμενους. Ιδιαίτερα σε μια εποχή μεγάλης ανεργίας και οικονομικής ανέχειας.