Τιμώνται οι μαθητές του ΕΠΑΛ Άργους και προβάλλουν τα ντοκιμαντέρ τους – Προβάλλεται ντοκιμαντέρ για την Ακροναυπλία

 

Την Κυριακή στις 12 Φεβρουαρίου στις 11.30, οι μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ και του 1ου Ε.Κ Άργους θα παρουσιάσουν στο “Φουγάρο” στο Ναύπλιο τα τρία βραβευμένα ντοκιμαντέρ τους από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας.

 

Το Φουγάρο σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, το Δήμο Ναυπλιέων, το Δήμο Άργους – Μυκηνών υποδέχεται τους μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ και του 1ου Ε.Κ Άργους.
Την εκδήλωση θα τιμήσουν με εισήγησή τους:

 

• ο Νίκος Καβουκίδης, Πρόεδρος Φεστιβάλ Ολυμπίας με θέμα «η δύναμη του ντοκουμέντου»
Η εισήγησή του θα στηριχθεί στο ντοκιμαντέρ του ιδίου «Μνήμες φυλακών Ακροναυπλίας» *
• ο Νίκος Θεοδοσίου, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Camera Zizanio με θέμα «δημιουργώντας ένα ντοκιμαντέρ»
• ο Νίκος Τσιπιανίτης, Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Άργους με θέμα «Σχολικές δραστηριότητες του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου Ε.Κ Άργους»
• ο Νίκος Πιστεύος, Διευθυντής του 1ου Ε.Κ Άργους με θέμα «η κάμερα στα χέρια των παιδιών»
• ο Γιάννης Γιατράκος, Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας με θέμα «Συμμετέχω, Δρω και αλλάζω το Σχολικό περιβάλλον»
Συντονίζει ο Γιάννης Λεοντάρης, Σκηνοθέτης και Αναπληρωτής Καθηγητής Παν/μίου.

 

Επίσης θα μιλήσουν οι ίδιοι οι μαθητές για να περιγράψουν την εμπειρία τους τόσο από τη δημιουργία των ντοκιμαντέρ όσο και από τη συμμετοχή τους στην Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio, αφιερωμένης στους νέους, όπου διαγωνίστηκαν πάνω από 266 μικρά φιλμ που δημιούργησαν μαθητές σχολείων της Ευρώπης και μεταξύ αυτών και οι μαθητές τους 1ου ΕΠΑΛ και 1ου Ε.Κ Άργους.

 

Ο Νίκος Καβουκίδης και ο Νίκος Θεοδοσίου θα απονείμουν τιμητικά αναμνηστικά διπλώματα στους βραβευθέντες μαθητές.

 

Τέλος θα προβληθούν τα βραβευμένα ντοκιμαντέρ:
«Το χρέος», αφιερωμένο στους πρόσφυγες
«Μαμά μην κλαίς, θα τα λέμε στο Skype – (Don“t cry mom, we“ll talk on Skype)» αφιερωμένο στους Έλληνες που φεύγουν στο εξωτερικό
«Η Ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας …. από την πλευρά του λύκου», το γνωστό παραμύθι από την οπτική του λύκου

 

* Διευκρινιστικά, ο κ. Καβουκίδης θα στηρίξει την εισήγησή του στο ντοκιμαντέρ, «Μνήμες φυλακών Ακροναυπλίας». Είναι η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ που μόλις δημιούργησε ο κ. Καβουκίδης προκειμένου να το προβάλει στον τόπο του, στο Ναύπλιο. Ανέσυρε πολύτιμο υλικό από τα αρχεία του, λήψεις και τις συνεντεύξεις που είχε κάνει ο ίδιος, πριν γκρεμιστούν οι φυλακές της Ακροναυπλίας. Το ντοκιμαντέρ αυτό είναι μεγάλης αξίας για την ιστορία και εξέλιξη του τόπου και για την ιστορική, κοινωνική μας συνείδηση.

 

 

Σχολιάστε...

Γράψτε το σχόλιό σας
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα σχόλια